Nikolić: SNS u narednih 90 dana dobija novi GO
Foto: Nebojša Mandić

Predsednik IO SNS

Nikolić: SNS u narednih 90 dana dobija novi GO

Politika -
Što se tiče lokalnih samouprava i naših lokalnih odbora, imamo plan i očekujem da ćemo u narednom periodu ozbiljno da se pozabavimo pitanjem stranke i lokalne vlasti, naveo je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Radomir Nikolić rekao je da SNS i dalje analizira rad lokalnih samouprava i svojih funkcionera, "da će građani u narednom periodu videti mnogo kvalitetnih promena" i najavio da će novi glavni odbor stranke biti izabran u narednih 90 dana.

Nikolić je rekao da je u SNS dosta toga urađeno, da su promenili jednog od dva gradonačelnika, da će drugog promeniti vrlo brzo i dodao da su u mnogim ustanovama promenili ljude.

Nikolić je, kao predsednik IO SNS bio zadužen za rad lokalnih samouprava i lokalnih funkcionera iz svoje stranke, prikupljao je izveštaje o njihovom radu, a sve to je trebalo da rezultira smenom onih koji nisu dobro radili i koji su lošim radom i bahatim ponašanjem štetili ugledu stranke.

"Što se tiče lokalnih samouprava i naših lokalnih odbora, imamo plan i očekujem da ćemo u narednom periodu ozbiljno da se pozabavimo pitanjem stranke i lokalne vlasti", rekao je on.

Nikolić očekuje da taj ozbiljan plan bude realizovan do kraja oktobra i da će se u svakom slučaju osetiti značajno unapređenje rada stranke i njegnog učešća u lokalnoj vlasti u naredna dva do tri meseca.

Što se tiče direktora javnih preduzeća, Nikolić kaže da su oni u ingerenciji vlade, da ona analizira njihov rad, i dodaje da je premijer Aleksandar Vučić najavio smene.

Na pitanje kada će SNS izabrati Glavni odbor, Nikolić je rekao da postoji GO (izabran na sednici skupštine stranke 25. januara), i da je izbor novog u ingerenciji predsednika stranke. Nikolić je istakao da je za 400 članova GO predloženo više od hiljadu kandidata i da će oni biti izabrani u narednih 90 dana.

"Parlamentarni izbori i sve što je zadesilo vladu na početku mandata verovatno su razlog što još funkcioniše stari GO, a ljudi umeju da budu nezadovoljni ako ne dobiju mesta za koja veruju da im pripadaju", rekao je Radomir Nikolić.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track