Nikolić: Vučić ne sme da odustane

Predsednik Srbije o merama Vlade Srbije

Nikolić: Vučić ne sme da odustane

Politika -
On je objasnio da su mere štednje način da se penzije i plate osiguraju, jer bez uvođenja takvih mera možda i ne bi ni imali plate i penzije i na njih građani ne bi mogli da računaju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomsilav Nikolić izjavio je u nedelju veče da je odluka o smanjenju plata i penzija ustvari odluka da se one osiguraju, jer se moglo desiti da ih uopšte ne bude.

Nikolić je dodao da politički teret teških mera nije samo teret premijera Aleksandra Vučića, već svih nas, pa i njegov.

On je objasnio da su mere štednje način da se penzije i plate osiguraju, jer bez uvođenja takvih mera možda i ne bi ni imali plate i penzije i na njih građani ne bi mogli da računaju.

"Vučić ne sme da odustane, jer ne znam nikog drugog ko bi imao tu hrabrost", rekao je Nikolić, ističući da se moralo zaustaviti propadanje.

Često sam razgovarao sa Vučićem o tome šta preduzeti, jer se dan D primicao, odnosno bilo je jasno da će jednom morati da se stane sa tehnologijom vladanja po sistemu "zadužuj se i prodaj", kako je rađeno od 2001. do 2012, možda 2013, rekao je predsednik Srbije.

U politici postoji izbor da nešto uradite ili da trajete, da narodu učiniš po volji ili da vodiš državu i narod, rekao je Nikolić za TV Pink.

On je podvukao da Srbija sada ima takav ugled u svetu da je na račun tog ugleda mogla da se još zaduži, da ova vlast nastavi tako još neko vreme, ali, da to nisu hteli nikako da učine.

"Ne možemo više da varamo sami sebe", naglasio je Nikolić i dodao da ne misli da ceh građani da im cestitaju zbog tih mera ali da je važnije da će te mere dugoročni pozitivan efekat jer smo na kratkoročnima izgubili mnogo

Predsednik je dodao da nema više šta ni da se proda, a na kritike opozicije da se ova vlast još više zadužila u prethodne dve godine uzvratio tvrdnjom da su zaduživanja bila dvostruko jeftinija, te da bi inače u međuvremenu bankrotirali.

Nikolić je naveo da su premijer i on zajedno zastupali tu ideju u SNS i da je sada prilika da pokažu da su ozbiljno mislili da preuzmu tzeret na leđa.

"Nije to teret Aleksandra Vučića, nego svih nas i hoću da kažem da je to i moj teret i da primim barem deo na jedno rame", zaključio je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track