NJUJORK: Nikolić i Dačić na zasedanju Generalne skupštine UN
Foto: Reuters

generalna debata

NJUJORK: Nikolić i Dačić na zasedanju Generalne skupštine UN

Politika -
Predsednik Republike Tomislav Nikolić, učestvovaće na generalnoj debati 69. redovnog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku od 22. do 26. septembra, a u delegaciji će biti i prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

BEOGRAD - Delegacija Srbije, koju će predvoditi predsednik Republike Tomislav Nikolić, učestvovaće na generalnoj debati 69. redovnog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku od 22. do 26. septembra, a u delegaciji će biti i prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, predsednik Srbije govoriće tokom generalne debate.

Planirano je i učešće predsednika Nikolića i ministra Dačića na pratećim događajima Generalne skupštine na kojima će se razmatrati međunarodna pitanja od globalnog interesa, poput klimatskih promena, stanovništva i razvoja, mirovnih operacija i međunarodne borbe protiv terorizma.

Dačić će učestvovati i na nizu sastanaka regionalnih organaizacija, koji se tradicionalno organizuju na marginama zasedanja Generalne skupštine, a susrešće se i sa predstavnicima i članicama OEBS u kontekstu priprema za naše predsedavanje ovom organizacijom.

Učešće delegacije Srbije biće iskorišćeno i za brojne bilateralane razgovore sa članicama UN, usmerene na promociju naših nacionalnih interesa i unapređenje političke i ekonomske saradnje sa tim zemljama, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnja generalna debata 69. zasedanja Generalne skupštine otvorena je 16. septembra i trajaće do 29. septembra, a delegacija Srbije boraviće u Njujorku od 22. do 26. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track