NOVI DOKAZ: Mišković lažnim papirima kupio C market!

Rasplet

NOVI DOKAZ: Mišković lažnim papirima kupio C market!

Politika -
Mali akcionari „C marketa“ dostavili dokument u kojem se vidi da je vlasnik Delte lagao o načinu na koji je otkupio ovu državnu firmu

BEOGRAD - Mali akcionari „C marketa“ su Marku Kljajeviću, advokatu Slobodana Radulovića, nedavno dostavili dokument Komisije za hartije od vrednosti kojim dokazuju da su njihove akcije Miroslavu Miškoviću prodate preko firme „Primer C“, a ne kiparskog „Hemslejd trejdinga“, kako on tvrdi, saznaje Kurir. To baca novo svetlo na privatizaciju „C marketa“, a kako saznajemo, zbog ovog dokumenta tužilaštvo je prosledilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja od malih akcionara, ali i od Radulovića.Da su saznanja Kurira tačna i da se kuva nešto novo u vezi s preispitivanjem procesa privatizacije „C marketa“, potvrdio nam je i predstavnik malih akcionara ove kompanije Dragomir Perišić.Ponuđač akcija- Mi već godinama pokušavamo da ovaj dokument dostavimo tužilaštvu jer želimo da dokažemo da je ponudilac akcija „C marketa“ bio“ Primer C“, čiji je vlasnik u trenutku prodaje akcija bio Slobodan Radulović i grupa malih akcionara, a ne, kako to tvrdi gospodin Mišković, njegova kiparska firma. Vremena su se promenila i mi smo u aprilu advokatu Kljajeviću predali ovaj papir. On nam je rekao da je ovo izuzetno značajno jer može da se preokrene ceo proces u vezi sa odgovornošću mnogih u privatizaciji naše kompanije - kaže Perišić za Kurir.Praktično, to znači da je Mišković pomoću lažnih papira kupio „C market“!Istraga procesa- Dakle, ako je tačno da je ovaj dokument najzad postao sastavni deo preispitivanja procesa privatizacije „C marketa“, mi njime možemo da dokažemo da su sve radnje oko preuzimanja naših akcija bile nelegalne. Drugim rečima, tražimo da se preispita ko je vlasnik firme preko koje su se prodale akcije malih akcionara, da li je to Radulović ili Mišković - kaže Perišić.U Savetu za borbu protiv korupcije nisu želeli da komentarišu značaj dokumenta Komisije za hartije od vrednosti.- Ne želimo da komentarišemo nijedan proces u vezi sa spornim privatizacijama, pa ni „C market“. Sve je u nadležnosti tužilaštva, to je prava adresa na koju treba da se obratite.To smo i uradili, ali ni u tužilaštvu nisu bili pričljiviji, pa nismo mogli da proverimo da li je Marko Kljajević dostavio nove dokaze za privatizaciju „C marketa“. Pitali smo i da li se preispituju navodi iz oproštajnog pisma Mika Brašnjovića, pre nego što se ubio u istražnom zatvoru. U tom pismu, da podsetimo, Brašnjović je teško optužio Milana Beka i Miroslava Miškovića:„Zahvalite se Beku Milanu i Miškoviću za uništenje vašeg oca i uništenje cele porodice Brašnjović. Molim vas da me sahranite u Seljanima, što dalje od zlikovaca“, napisao je 30. juna 2006. godine.

Mutno šta je sve prethodilo prodaji MEMORANDUM POTPISAN 2005.Memorandum o razumevanju potpisan je 19. avgusta 2005. i njime su se Miroslav Mišković, Slobodan Radulović i Milan Beko između sebe dogovorili o načinu preuzimanja akcija malih akcionara „C marketa“. Sastanak je inicirao tadašnji premijer Vojislav Koštunica, a memorandumom je bilo predviđeno da „Primer C“ Slobodana Radulovića, koji je bio jedini zvanično prijavljeni učesnik u procesu preuzimanja, otkupi akcije malih akcionara. Potom je svoj „Primer C“ Radulović, zajedno sa otkupljenim akcijama, trebalo da prenese na Milana Beka i Miroslava Miškovića, dok je Milan Beko svoj većinski paket od 60 odsto trebalo da preda Miškoviću nakon dve godine.Policija prosledila zahtevUSKORO SASLUŠANJE RADULOVIĆA?Kako Kurir nezvanično saznaje, Slobodanu Raduloviću prosleđen je zahtev policije za prikupljanje potrebnih obaveštenja i čeka se postupak. Da podsetimo, Radulović je 2006. zbog optužbi za proneveru 30 miliona evra u „C marketu“ pobegao iz zemlje i godinama živeo u Španiji, a zatim na Kubi. U odsustvu je osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa „C marketom“, a u Beograd se vratio 12. aprila. Zbog bolesti je napustio pritvorsku jedinicu i sad je u kućnom pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track