Nuland počela posetu Prištini, potom stiže u Beograd
Foto: Fonet Ap

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju

Nuland počela posetu Prištini, potom stiže u Beograd

Politika -
Glavna tema njenih razgovora sa srpskim zvaničnima biće dijalog Beograda i Prištine i proces implementacije Briselskog sporazuma

PRIŠTINA - Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Njuland doputovaće danas u posetu Srbiji, a glavna tema njenih razgovora sa srpskim zvaničnima biće dijalog Beograda i Prištine i proces implementacije Briselskog sporazuma, saopštio je Stejt department. Nulandova će u Beogradu razgovarati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, najavila je Služba predsednika za saradnju s medijima.Ona će se sastati i s prvim potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland započela je danas posetu Prištini razgovorima s kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom. Po završetku sastanka, nije bilo izjava za medije.

Nuland je potom počela razgovore u prostorijama kosovske skupštine s kandidatom za premijera ispred koalicije DSK-ABK i Inicijativa za Kosovo Ramušom Haradinajom i liderom DSK Isom Mustafom, a potom će se sastati i s liderom DPK Hašimom Tačijem čija je stranka osvojila najviše glasova na vanrednim parlametnarnim izborima 8. juna.

Lokalni mediji javljaju da će visoka zvaničnica SAD objasniti sagovornicima stav Vašingtona o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i drugim važnim pitanjima vezanim za aktuelnu situaciju na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track