ONI SE BRČKAJU A NAROD GRCA: Nikolić u Turskoj, Pajtić u Hrvatskoj!
Foto: Kurir štampano

Državni vrh na moru dok građani gladuju

ONI SE BRČKAJU A NAROD GRCA: Nikolić u Turskoj, Pajtić u Hrvatskoj!

Politika -
Predsednik Tomislav Nikolić sa suprugom i unucima državnim avionom otišao na more u Tursku; Vojvođanski premijer Bojan Pajtić na skoro mesec dana sa porodicom „zapalio“ u Hrvatsku

BEOGRAD - U vreme kad nas sa svih strana bombarduju porukama da ukoliko nešto želimo da promenimo u zemlji, moramo da radimo i do 12 sati dnevno, ali i da se radi punjenja državne kase okrenemo patriotskom turizmu, predsednik zemlje Tomislav Nikolić i vojvođanski premijer Bojan Pajtić brčkaju se u Turskoj, odnosno Hrvatskoj.Nikolić je otišao put Turske, u Bodrum, 9. avgusta i ostaće na letovanju desetak dana, a na put je krenuo sa suprugom Dragicom i unučićima, i to državnim avionom. Iako su Kuriru nedavno u Predsedništvu nezvanično rekli da je predsednikov raspored za avgust toliko gust da će jedva uspeti da ugrabi vikend i ode do Bajčetine, očito je šef države izuzetno snalažljiv, pa ne samo da je u rasporedu našao „rupu“ za jedan slobodan vikend već za čitavih 10 dana! I ne samo to! Dok se u Turskoj brčka s unucima i izležava pored bazena, Nikolić u saopštenju deli lekcije po Srbiji kako bi stambeni i javni objekti oštećeni u poplavama morali brže da budu rekonstruisani!

- U septembru ili oktobru već može da bude zima. S obzirom na to kakve su avgustovske prilike, verovatno mnogi ljudi čije su kuće oštećene i uništene sa zebnjom gledaju u nebo i čekaju jesen, koja je tu. Deca polaze u školu, treba da pođu iz kreveta i iz kuće spremljenog ručka, a ove kuće još nisu spremne. Zato treba mnogo brže da se radi - istakao je Nikolić u izjavi Tanjugu s letovanja.I dok Nikolić deli savete iz Bodruma, lider DS i prvi čovek Vojvodine, koji je s porodicom - suprugom i dvojicom sinova - otišao na more u Hrvatsku, ostavio je stranku da u njegovo ime vodi rat sa SNS i Aleksandrom Vulinom, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. I dok Vojvođani, čija je sudbina u Pajtićevim rukama, kao i ostatak Srbije grcaju, njihov premijer obara turističke rekorde jer će van zemlje, odnosno na letovanju, provesti čak 24 dana. Pajtići će odmor provesti na ostrvu Rab i u Istri, a kako je nedavno rekao u razgovoru za naš list, dinamiku letovanja diktiraju njegovi sinovi.- Letujemo porodično, bićemo nekoliko dana na Rabu jer će tamo letovati naši prijatelji sa čijom se decom druže moji klinci i bićemo u Fazani u Istri, gde naši prijatelji imaju kuću - poručio je Pajtić.

Izgovori, izgovoriTOMA NI 2013. „NIJE IMAO VREMENA, DRAGICA GA UBEDILA“Predsednik Srbije već godinama letuje u Turskoj s porodicom, a prošle godine su bili u Beleku. Nikolić tada, kako je rečeno Kuriru u Predsedništvu, nije ni želeo da ide na letovanje, već je planirao da se na dan-dva povuče u rodnu Bajčetinu, ali ga je supruga „ubedila da će im prijati mala promena, te je on popustio“.S obzirom i na ovogodišnju izjavu s Andrićevog venca - da predsednik nema vremena za letovanje, a ipak je otišao, očito je prva dama ponovo demonstrirala na delu svoje pregovaračke sposobnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track