OPROŠTAJNA POSETA: Vučić primio ambasadora Južne Koreje
Foto: Tanjug

O saradnji i reformama

OPROŠTAJNA POSETA: Vučić primio ambasadora Južne Koreje

Politika -
Ambasador Kvang-kun je naglasio da je reformski napredak Srbije vidljiv i prepoznat u svetu, kao i da su usvojeni zakoni i poštovanje ljudskih prava naišli na pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje Kima Kvang-kuna sa kojim je razgovaro o saradnji i reformama.

Premijer Vučić se zahvalio ambasadoru na saradnji i izuzetnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa, naročito u oblasti ekonomije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ambasador Kvang-kun je naglasio da je reformski napredak Srbije vidljiv i prepoznat u svetu, kao i da su usvojeni zakoni i poštovanje ljudskih prava naišli na pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici. Ambasador je, takođe, istakao da Južna Koreja podržava Srbiju na evropskom putu i preneo uverenje da će uskoro postati punopravna članica Evropske unije.Premijer Vučić i ambasador Kvang-kun razgovarali su i o ekonomskoj saradnji dveju zemalja navodeći uspešan primer poslovanja kompanije JURA u Srbiji.

Ambasador je najavio mogućnost novih investicija iz Južne Koreje, naročito onih kompanija čiji su proizvodi već prisutni na srpskom tržištu, a koje razmatraju otvaranje i svojih proizvodnih pogona u našoj zemlji Južnokorejski amabasador se zahvalio srpskom premijeru na podršci koju Srbija pruža Južnoj Koreji i dodao da Srbija može da računa na jednaku političku podršku u međunarodnim organizacijama, a posebno u Ujedinjenim nacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track