NIKOLIĆ PUTINU NA RUSKOM: Dragi brate Vladimire, srpski narod se ponosi što ti nosiš najviši orden!
Foto: Printskrin

Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici

NIKOLIĆ PUTINU NA RUSKOM: Dragi brate Vladimire, srpski narod se ponosi što ti nosiš najviši orden!

Politika -
Reč je o ordenu prvog stepena, a Putin će biti prvi i zasad jedini kome će biti dodeljen
1 / 2 Foto: Putin, Ordenje

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina najvišim srpskim odlikovanjem Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Pročitavši član zakona na osnovu kojeg ga odlikuje, Nikolić se obratio Putinu.

"Dragi brate Vladimire, srpski narod se ponosi što ti nosiš najviši srpski orden", kazao je Nikolić na ruskom posle čega mu je Putin odgovorio: "Prihvatam odlikovanje kao znak ljubavi Srbije prema Rusiji i ruskom narodu. Želim da vas uverim da će Rusija uvek prihvatati Srbiju kao najbližeg saradnika. Učiniću sve da se odnosi Srbije i Rusije unapređuju, da bi naša saradnja pomogla da se reše sukobi iz prošlosti".

Reč je o ordenu prvog stepena, a Putin će biti prvi i zasad jedini kome će biti dodeljen "za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Ovaj orden ustanovljen je 26. oktobra 2009. godine, Zakonom o odlikovanjima Republike Srbije, a uveden 2010. i dodeljuje se predsednicima država ili vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod.Putinu najviše srpsko odlikovanje dodeljeno je još 22. februara 2013, ukazom predsednika Nikolića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track