PALO PELCOVANJE: Ružiću, daće ti čika Ivica bocu!
Foto: Kurir Štampano

Šef socijalista u akciji vakcinacije partijskih drugova

PALO PELCOVANJE: Ružiću, daće ti čika Ivica bocu!

Politika -
Lider SPS ipak pelcovao svog ljutog konkurenta, i to pošto je naglasio da vrh stranke nije preležao dečje bolesti politike

BEOGRAD - Ivica Dačić, šef socijalista i ministar spoljnih poslova, ipak je vakcinisao potpredsednika SPS i svog ljutog konkurenta Branka Ružića.

Dačić je u intervjuu za naš list rekao da vrh SPS nije preležao dečje bolesti politike, oglasio se Ružić i poručio šefu da njemu nije potrebno nikakvo vakcinisanje jer on politiku shvata ozbiljno.Međutim, da li je Ružić popustio šefu ili ga je Dačić „stis'o“, tek na fotografiji koju je njihov stranački kolega Dejan Radenković postavio na društvenu mrežu Tviter vidi se kako mladi potpredsednik SPS „dobija vakcinu“ od lidera socijalista.Obojica nasmejani, Ružić jednom rukom prigrlio Dačića, a drugu ispružio, dok mu Dačić stavlja prst na venu. Iznad njih dvojice vidi se i Milutin Mrkonjić, a Radenkovićev potpis ispod slike glasi:- Ivica je ipak „vakcinisao“ Baneta, a Mrka pita: „A gde je pečat?“.Kako saznajemo, slika je nastala u kafani „Čačanin“, na proslavi prvog rođendana deteta zajedničkog prijatelja. Atmosfera je bila opuštena, svi su se zabavljali i nazdravljali, pa je tako, spontano, nastala i ova fotografija. - Bane je Ivicu privukao i rekao mu da mora da se slika dobacivši mu: „Ivice, ti znaš da si mi u venama“ - prepričava izvor Kurira deo atmosfere sa slavlja jednog od socijalista. U razgovoru za naš list Ružić otkriva da „šef ima nežnu ruku“.- Dačić ima nežnu ruku, kod Mrke sam predao uput - napisao je u SMS ovaj socijalista, a na konstataciju da bivši ministar infrastrukture dođe kao medicinska sestra, Ružić je dodao:- Brat.Podsećamo, Ružić se već ozbilno priprema da na predstojećem kongresu socijalista izađe na crtu aktuelnom šefu.Sa druge strane, Dačić je rekao da nikome ništa ne duguje, da ga niko padobranom nije spustio na funkciju, već se za svoje mesto izborio sam, ali i da je svestan da u stranci ima nezadovoljstva, na šta je Ružić odgovorio:- Nemam razloga da primam neke „vakcine“ protiv dečjih bolesti u politici - reka je Ružić.

RadenkovićMI SE SVI VOLIMODejan Radenković, poslanik SPS i autor fotografije, kaže da je ovom slikom hteo da pokaže da u SPS nema raskola.- Tim tvitom sam hteo da pokažem da u SPS nema sukoba, a i oni (Ivica Dačić i Branko Ružić) sami su to potvrdili svojom šalom - kazao je Radenković.

„Otreznili se“IVICA I MRKA ĆUTEIvica Dačić juče nije odgovorio na SMS sa konkretnim pitanjima, a na telefon se nije javljalo ni „treće lice“ sa fotografije - Milutin Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track