PASTOR: Moguć dogovor DS i SNS oko Vlade Vojvodine
Foto: Reuters

Lider SVM

PASTOR: Moguć dogovor DS i SNS oko Vlade Vojvodine

Politika -
Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse, kazao je predsednik Skupštine Vojvodine

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Vojvodine i Stranke vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kazao je da je dogovor Demokratske stranke i Srpske napredne stranke oko oblika Vlade u Vojvodini moguć.

"Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse", kazao je Pastor.

Govoreći o insistiranju SNS-a na formiranju tehničke Vlade u Vojvodini i odbijanju DS-a da napravi koncentrisanu Vladu, koju on predlaže, Pastor je kazao da je do sada razgovarao sa predstavnicima obe stranke i da ni jedna od njih nema "zabetonirane stavove".

"Za razliku od javno izrečenih stavova u razgovorima sa strankama, u koje nije uključena javnost, nema zabetoniranih stavova ni na jednoj strani", kazao je Pastor.

Pastor je objasnio i da je njegova stranka (SVM) odbila da podrži Deklaracija o ustavnim promenama jer takva pitanja nikako ne bi smela da se rešavaju na prečac i da je potrebno pokrenuti široku društvenu raspravu. On je kazao da u Deklaraciji ima mnogo spornih stvari, jer, prema njegovoj oceni, taj dokument odražava mišljenje samo dela Skupštine Vojvodine, a posebno je nejasno "kako predlagači doživljavaju pitanje finansiranja i svojine pokrajine".

On je kazao da je Ustav veoma složena i ozbiljna stvar "za koju ne bi smeli da budu presudni odnosi tipa ko je s kim partner, a ko opozicija, pošto je reč o pitanjima koja su trajnija i značajnija nego aktuelna partnerstva".

(Beta/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track