POČINJE RASPRAVA: U utorak pred poslanicima šest medijskih i ekonomskih zakona!
Foto: Nemanja Pančić

Po hitnom postupku

POČINJE RASPRAVA: U utorak pred poslanicima šest medijskih i ekonomskih zakona!

Politika -
Predsednica parlamenta Maja Gojković će sednicu zakazati u ponedeljak, na zahtev Vlade Srbije a raspravu

BEOGRAD - Skupština Srbije u utorak će započeti sednicu na kojoj će biti razmatrano šest medijskih i ekonomskih zakona koje je predložila Vlada Srbije.

Predsednica parlamenta Maja Gojković će sednicu zakazati sutra, na zahtev Vlade Srbije, rečeno je u kabinetu predsednice Skupštine Srbije.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o privatizaciji, izmene i dopune Zakona o stečaju, izmene i dopune Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Pred poslanicima će se naći i set medijskih zakona - Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici tri predloga medijskih zakona, Predlog zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju i uputila ih Skupštini na raspravu po hitnom postupku.

Cilj zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.Vlada je utvrdila i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju kojim se obezbeđuju uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.Vlada je utvrdila i predloge tri medijska zakona, čija će primena doprineti, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Ovi zakoni su upućeni Skupštini Srbije na raspravu po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track