Pokret socijalista: Vučićeva borba za jednakost

Podržali premijerov zahtev da Albanci plaćaju struju

Pokret socijalista: Vučićeva borba za jednakost

Politika -
Izjava Aleksandara Vučića ni na koji način ne predstavlja ono protiv čega se mi borimo, ističe se u saopštenju

BEOGRAD - Pokret socijalista ocenjuje da izjava premijera Aleksandra Vučića, koji je u poslaniku PDD iz Preševa poručio da se pobrine da njegovi sunarodnici izmiruju račune za struju, ne predstavlja vid diskriminicije već dokaz njegove borbe za jednakost svakog građanina Srbije.

"Mi kao Pokret socijalista, koji se uvek zalagao za jednaka prava svih građana Srbije nezavisno od njihove vere, porekla i ubeđenja, osećamo potrebu da se izjasnimo povodom Vašeg saopštenja u kojem napadate prvog čoveka Vlade i lidera naše koalicije, Aleksandra Vučića", navedeno je u saopštenju.

Pokret Socijalista je naveo da, kao partija borbene levice, koja je uvek bila na strani slabijeg, najbolje zna šta je diskriminacija i ugnjetavanje.

"Izjava Aleksandara Vučića ni na koji način ne predstavlja ono protiv čega se mi borimo", ističe se u saopštenju.

"Još jednom dajemo punu podršku Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za potpunu i sveobuhvatnu reformu Srbije, Srbije u kojoj neće biti privilegovanih ni po jednom osnovu, Srbije koja će biti pristojno mesto svih ljudi koji u njoj žive", kaže se na kraju saopštenja Pokreta Socijalista.

Struja mora da se plaća - poručio je u četvrtak više puta premijer Srbije Aleksandar Vučić poslaniku PDD Šaipu Kamberiju tokom sednice parlamenta, a nakon opaske tog poslanika da mu nije poznato da prava manjina zavise od plaćanja struje.

"Ne morate da volite Srbiju, ali vas molim da je poštujete i počnete da izmirujete obaveze prema njoj", rekao je Vučić Kamberiju, odgovarajući na njegovo pitanje o udžbenicima na albanskom jeziku.

Ranije danas, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odbacila je optužbe poslaničke grupe SDA Sandžaka-PDD da je prekršila poslovnik kada je premijeru Aleksandru Vučiću dozvolila da, kako tvrde, "najgrublje vređa" poslanika Šaipa Kamberija, "a potom i sve pripadnike albanske nacionalne manjine".

Obraćanje premijera Aleksandra Vučića na sednici parlamenta i njegovo podsećanje da građani imaju zakonsku obavezu da plaćaju električnu energiju ne predstavlja izazivanje i podsticanje nacionalne ili verske mržnje i netrepeljivosti, napisala je Gojković u odgovoru poslaničkog grupi SDA Sandžaka-PDD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track