POVRATAK IZ LONDONA: Država je jača od kriminalaca i tajkuna
Foto: Marina Lopičić

Ekonomija kao spona

POVRATAK IZ LONDONA: Država je jača od kriminalaca i tajkuna

Politika -
Premijer je posle razgovora sa predsednikom kompanije "Esmark" Džimom Bušarom izjavio da je dogovor o Železari Smederevo veoma blizu. Javni poziv će biti objavljen za sedam-osam dana, a tender za 35 do 40 dana

LONDON - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas završava trodnevnu posetu Velikoj Britaniji. Vučić se juče u Londonu sastao sa liderom Donjeg doma britanskog parlamenta Vilijamom Hejgom kojeg je obavestio o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu i ekonomskim reformama koje je sprovela srpska vlada.

"Želim da iskoristim ekonomiju kao sponu za regionalno povezivanje", naglasio je Vučić. Hejg je pozdravio mere fiskalne konsolidacije, istakavši da je ekonomija od fundamentalnog značaja.

Vučić je na radnom ručku sa predstavnicima najvišeg menadžmenta kompanije Goldman Saks za Evropu razgovarao o merama fiskalne konsolidacije Srbije.Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, na sastanku, kome su pored premijera prisustvovali i ministri finansija i ekonomije Dušan Vujović i Željko Sertić gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici SIEPE, razgovaralo se o ekonomskim merama, finansijskoj konslolidaciji, unapređenju poslovne klime i privlačenju stranih investicija.

Vučić je posle razgovora sa predsednikom kompanije "Esmark" Džimom Bušarom izjavio sinoć da je dogovor o Železari Smederevo veoma blizu. Javni poziv će biti objavljen za sedam-osam dana, a tender za 35 do 40 dana, rekao je Vučić.

"Mislim da smo imali veoma, kao što je "Esmark" rekao u saopštenju, plodotvorne razgovore i mislim da radnici "Železare" imaju razloga za zadovoljstvo", rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da veruje da će Srbija napraviti najbolje moguće rezultate i da će vrlo brzo postati vodeća ekonomska snaga u regionu. Vučić je rekao da veruje da su sagovornici sa kojima je razgovarao u Londonu zadovoljni time što Srbija preduzima.

Navodeći da su ga pitali da li je Srbija koristila njihove savete i da li su slušali ono sto su oni govorili pa potom uradili, Vučić je istakao da Srbija ne može na isti način da se ponaša i da nije za poređenje, ali da su preduzete najhrabrije mere do sada od svih južnoevropskih zemalja.Premijer je rekao i da je ponosan kako je Srbija predstavljena tokom njegovog predavanju u Londonskoj školi ekonomije i poručio da ćemo "neke naše unutrašnje probleme rešavati u Beogradu".

Građanima hoću da kazem da tajkuni, kriminalci i njihove političke sluge neće biti u situaciji da upravljaju Srbijom i neće moći da menjaju stvari nezvaničnim putem i čudnim metodama, rekao je Vučić."Država je bila, jeste i uvek će biti jača od njih", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track