Preispitati i invalidsku penziju Vojislava Ilića
Foto: Fonet

Dveri

Preispitati i invalidsku penziju Vojislava Ilića

Politika -
Pokret poručuje da je Vojislav Ilić iz nepoznatih razloga otišao u invalidsku penziju, kao što se iz nepoznatih razloga i vratio iz nje

ČAČAK - Pokret Dveri, najveća opoziciona grupa u Skupštini Čačka, zatražio je danas od državnih organa koji se bave revizijom invalidskih penzija da provere i svojevremeni odlazak u invalidsku penziju gradonačelnika Čačka Vojislava Ilića, kao i njegov povrtak iz te penzije na visoke državne funkcije.

"Smatrajući da proces revizije invalidskih penzija ne sme biti selektivan, pozivamo ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina da ispita i slučaj Vojislava Ilića koji je iz nepoznatih razloga otišao u invalidsku penziju, kao što se iz nepoznatih razloga i vratio iz nje", navodi se u saopštenju Dveri.

Pokret ističe da je Ilić nakon povratka iz invalidske penzije bio na više funkcija u Čačku, kao što su direktor škole, direktor najvećeg javnog preduzeća, predsednik Skupštine Grada i sada gradonačelnik.

"Postavlja se pitanje kako neko iz invalidske penzije može da obavlja ovako odgovorne funkcije. Ili je odlazak u invalidsku pezniju bio sporan i nezakonit ili je sporno i nezakonito sve ovo što je Ilić radio i još radi nakon invalidske penzije", navodi se u saopštenju Dveri.

Vojislav Ilić je visoki funkcioner Nove Srbije koja je na vlasti u Čačku neprekidno od 1996. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track