PREMIJER VUČIĆ: Reforme, rad, zakoni - odmah!
Foto: REUTERS Djordje Kojadinovic

Da se probudimo

PREMIJER VUČIĆ: Reforme, rad, zakoni - odmah!

Politika -
Vučić ističe da je od Frenklina Delanora Ruzvelta, demokratskog kandidata, uoči predsedničkih izbora u Americi 1933, naučio da je jedina stvar koje treba da se plašimo - sam strah

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić poručio je da Srbija mora da počne da radi i da se menja, a da se Vlada neće plašiti i neće odstupiti od reformi i zakona čija je svrha rad i koji treba da omoguće brže i lakše zapošljavanje i nova radna mesta.

"Svaka od ovih mera ima samo jedan cilj - da ljudi u Srbiji rade. Rad je jedini način da nam, zaista, bude bolje - istakao je Vučić u pismu koje je juče objavio na svom Fejsbuk i Tviter profilu.

U tekstu je podsetio na reči kojima je ova vlada i dobila mandat na izborima: „Reforme odmah! Zakoni odmah! Rad odmah!“ Premijer ocenjuje da je onaj ko se sukobi sa srpskim mentalitetom, navikama i taborima osuđen na propast.

"Taj začarani krug moramo da prekinemo i pobedimo sebe. Nema zavera, za sve što nam se desilo, u najvećoj meri, krivi smo sami. Sanjali smo i stradali, vreme je da se probudimo", ukazao je premijer.

On kaže i da je od Frenklina Delanora Ruzvelta, demokratskog kandidata, uoči predsedničkih izbora u Americi 1933, naučio da je jedina stvar koje treba da se plašimo - sam strah.

"Onima koji će povikati da im je dosta teškog života, reći ću da smo živeli mnogo bolje od onoga što smo zaslužili i zaradili. Svojom neodgovornošću, pre svega, nas političara, uspeli smo da, samo u periodu od 2008. od 2012. povećamo nezaposlenost sa 14,4 na čak 26,1 odsto, kao i da povećanjem penzija i plata u javnom sektoru, bez ekonomske podloge, podignemo javni dug sa 34,2 na 62,5 odsto bruto domaćeg proizvoda", napisao je Vučić.

Prema njegovim rečima danas, možda prvi put u savremenoj srpskoj politici, imamo jasan plan za uspostavljanje stabilne ekonomije, čvrste države sa uređenim javnim finansijama.

"Do tog svetla moraćemo da pronađemo kroz mnogo trnja u mračnom tunelu, ali sam potpuno siguran da će na kraju mandata Vlade, mnogi koji nas kritikuju, morati da priznaju da smo uradili veliki posao za našu zemlju, i za našu decu. Ako promašimo ovaj put, u ovom mandatu, ja ću morati zauvek, oslobođen i sujete i patetike, da napustim politički teren. Biće to i moj, lični poraz, u poslu kojem nema ničeg ličnog", istakao je premijer.

On je napomenuo da Srbija, jednostavno, mora da počne da radi.

"I neka se buni ko god hoće, svaku raspravu ću i lično da podržim, ali neću odstupiti od reformi i od zakona kojem je rad upravo i svrha. Oni treba da omoguće brže i lakše zapošljavanje (nova radna mesta), treba da podstaknu investicije (nova radna mesta), da pokrenu privredu (opet nova radna mesta), da suzbiju sivu ekonomiju (još jednom: nova radna mesta).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track