PRINUDNO SLETANJE U KRALJEVU: KOPILOT Motor je stao, udarili smo u banderu krilom!
Foto: Rts

Umalo izginuli

PRINUDNO SLETANJE U KRALJEVU: KOPILOT Motor je stao, udarili smo u banderu krilom!

Crna Hronika -
Šef tehničke sluzbe JAT privredne avijacije Nikola Stankov izjavio je Tanjugu da je avion u 14.45 poleteo sa trsteničkog aerodroma na redovnu akciju

BEOGRAD - Poljoprivredni avion danas je prinudno sleteo između Kraljeva i Ušća, na planini Rudno, a pilot i kopilot su lakše povređeni. Kopilot Milan Bekić izjavio je da su obojica veoma lako mogli da poginu jer ništa nisu mogli da preduzmu, pri čemu je teren bio veoma loš.

"Motor je prekidao, stao, prešli smo planinu i dole su bile dve -tri ledine, kružili smo okolo i pokušavali da odledimo motor. On je u dva-tri navrata prihvatao da radi, ali je ubrzo prekinuo sa radom, sleteli smo na jednu poljanu, ali na kojoj nismo imali dovoljno mesta. Preskočili smo neki putić i udarili u banderu desnim krilom i preturili se. Dole je bila neka kuća, deca i žena", ispričao je Bekić.

Šef tehničke sluzbe JAT privredne avijacije Nikola Stankov izjavio je Tanjugu da je avion u 14.45 poleteo sa trsteničkog aerodroma na redovnu akciju oralne vakcinacije lisica, a da je za ovaj posao zaduženo 12 aviona na teritoriji južne Srbije.

"Avion je posle nekih posla sata imao tehničkih problema, išao na prinudno sletanje i doživeo udes. Povređeni su i pilot i operater koji je bio sa njim u avionu", izjavio je on i dodao da su obavešteni svi organi koji treba da izvrše uviđaj.

Direktor Zdravstvenog centra Studenica Zdravko Veselinović izjavio je Tanjugu da je u toku dijagnostika povređenih, ali da oni nisu životno ugroženi. "Možda bude nekih težih povreda, ali oni ne zahtevaju nikakvo hitno operativno lečenje. Uglavnom se radi o povredama mekih tkiva lica i kod jednog i drugog", rekao je on .

"Pilot , s kojim smo bili u kontaktu i kopilot su lakše povređeni", rekao je Tanjugu predstavnik Centra za istraživanej udesa i ozbiljnih nezgoda u civlnoim vazduholovstvu Nebojša Petrović. Petrović je precizirao da se radi o avionu tipa "cesna 172" koji je bio angažovan na bacanju preparata iz vazduha protiv besnila na obroncima planina između Kraljeva i Ušća.

On je naveo da su predstavnici tog Centra stupili u kontakt s Ministarstvom unutrašnjih poslova i da će obezbediti mesto prinudnog sletanje letilice. Petrović je dodao i da će to biti urađeno kako bi se sprečilo da se neovlasćene osobe približe letilici i da se potom utvrdi uzrok prinudnog sletanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track