PUTIN-NIKOLIĆ U ČETIRI OKA: Tomislave, dobićete sve što budete tražili!
Foto: Dado đilas

Uvažavam Srbe jer ne podležu pritiscima

PUTIN-NIKOLIĆ U ČETIRI OKA: Tomislave, dobićete sve što budete tražili!

Politika -
Na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju, poručio predsednik Ruske Federacije

I na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju. Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima. To je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio svom srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, tokom sastanka u Palati „Srbija“, koji je bio zatvoren za javnost, pišu Novosti.

Inače, po sletanju na Aerodrom „Nikola Tesla“, prvih petnaestak minuta svoje posete Srbiji ruski predsednik proveo je sa svojim domaćinom Nikolićem mimo kamera, iza zatamnjenih stakala limuzine koja ih je vozila ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Nikolić i Putin „rekonstruisali“ su i kako se odvijalo oslobađanje srpskog glavnog grada od nacističkih okupatora, pominjali su i stravične žrtve i borbu Srba i Rusa koji su ginuli rame uz rame. Iako je u blindiranom mercedesu sedeo i prevodilac, srpski predsednik se Putinu obraćao na ruskom.

Kada je predsednički „iljušin“ sleteo na beogradski aerodrom, Vladimira Putina je već čekala limuzina koja je ranije dopremljena u prestonicu. Reč je o specijalno konstruisanom „mercedesu“, jednom od nekoliko identičnih koje Putin ima u voznom parku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track