RASKOL Tončev: SPS nije ničiji privezak da nas neko ubacuje ili izbacuje iz Nemanjine 11
Foto: Dado Đilas

Socijalista odgovara Stefanoviću

RASKOL Tončev: SPS nije ničiji privezak da nas neko ubacuje ili izbacuje iz Nemanjine 11

Politika -
Pukla tikva: Dačić ne treba SNS, nego Srbiji, odbrusio funkcioner socijalista na poziv ministra policije da se lider SPS izbaci iz Vlade

BEOGRAD - Sukob između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije produbljuje se sve više. Pošto je Ivica Dačić javno rekao da se priča da će Aleksandar Vučić ugasiti Kurir, te da će se naje.ati majke Nebojši Stefanoviću, a ministar policije pozvao premijera da lidera SPS izbaci iz Vlade, oglasio se i Novica Tončev, član Predsedništva SPS.

Na potezu... Aleksandar Vučić
Na potezu... Aleksandar Vučić

Prozivka za prozivkomOn je poručio da socijalisti nisu privezak pa da ih neko ubacuje u Nemanjinu 11 ili izbacuje iz nje!- Dačićevu izjavu ne mogu da komentarišem jer je on moj predsednik. Što se tiče poruke Nebojše Stefanovića - SPS nije privezak pa da ga neko izbacuje iz Vlade ili ubacuje u nju. Ivica Dačić je mnogo toga uradio i kao premijer i kao ministar unutrašnjih poslova i zato verujem da treba da ostane u Vladi i pomogne zemlji. Znate, Dačić ne treba Srpskoj naprednoj stranci, nego Srbiji - kazao je Tončev.Iako većina istaknutih naprednjaka juče nije želela da se oglašava tim povodom, politički analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je ovo neka vrsta medijske pripreme za eventualnu buduću rekonstrukciju Vlade.- Iako je na prvi pogled delovalo kao sitan incident - bura u čaši vode, nervozna reakcija Ivice Dačića, reakcija prvaka SNS je to ipak digla na viši nivo. Ne mislim da neposredno preti kriza u Vladi, ali deluje kao konstantan pritisak i priprema terena za eventualnu buduću rekonstrukciju. Neka vrsta medijske pripreme ukoliko ipak dođe do rekonstrukcije Vlade! - poručio je Vukadinović, dok Dragomir Anđelković navodi da je šef socijalista majstor političkog prilagođavanja, pravi kameleon, i da veruje da će preživeti i ovu situaciju.

Vukadinović: Ovo je neka vrsta medijske pripreme za eventualnu rekonstrukciju
Vukadinović: Ovo je neka vrsta medijske pripreme za eventualnu rekonstrukciju

Politički kameleon- Dačić se često potcenjuje, a u stanju je da preživi sve i da na kraju kao škorpija zada smrtonosan udarac. Mislim da bi Vlada bolje funkcionisala bez Dačića i SPS, ali pribojavam se da će oni, i posle svega ovoga, naći modalitet da ostanu u Nemanjinoj 11 - navodi Anđelković i dodaje da čak i da dođe do ogromnog sukoba i jaza između ova dva koaliciona partnera, postoje tri scenarija za dalje funkcionisanje Vlade.- Može da izađe samo Dačić, da Vladu napuste i Dačić i njegova stranka ili, pak, da ih premijer, prilikom ocenjivanja ministara, zameni nekom drugom strankom, možda sa NDS - dodaje Anđelković. Ivici Dačiću je ovim povodom prosleđen SMS s konkretnim pitanjima, ali on do zaključenja broja nije odgovorio na njih.

Otvorili front... Dačić i Stefanović
Otvorili front... Dačić i Stefanović

PrognozaČETIRI MOGUĆA SCENARIJA ZA DAČIĆA- Da samo lider SPS bude izbačen iz Vlade- Da Nemanjinu 11 napuste i Dačić i njegov SPS- Da socijalisti, prilikom redovnog ocenjivanja ministara, budu zamenjeni nekom drugom stankom, možda sa NDS- Da izgladi sukob i prezimi u Nemanjinoj 11

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track