Ružić: SPS se ne plaši da bi NDS mogao da je zameni u Vladi
Foto: Dragan Kadić

Predsednik Izvršnog odbora socijalista tvrdi

Ružić: SPS se ne plaši da bi NDS mogao da je zameni u Vladi

Politika -
Boris Tadić u vladajućoj koaliciji predstavlja samo analitičara, rekao je Ružić

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije ne plaši se da bi Nova demokratska stranka mogla da je zameni u Vladi Srbije, rekao je predsednik IO SPS Branko Ružić, dodajući da Boris Tadić u vladajućoj koaliciji predstavlja "samo analitičara".

"Monolitno jedinstvo vladajuće koalicije u vezi sa velikim strateškim izazovima koji nas kao državu očekuju na spoljnopolitičkom planu i planu sanacije domaće ekonomije, ni na koji način nije dovedeno u pitanje", rekao je Ružić.

U odgovoru na pitanje da li se socijalisti plaše mogućnosti ulaska NDS-a u Vladu Srbije umesto njih, Ružić je rekao da Tadić "ima legitimno pravo da daje ocene, ali strah je kategorija koja u bavljenju politikom nije imanentna nama iz SPS-a".

Ružić je svojim komentarima reagovao na prethodnu Tadićevu izjavu da Vlada nije u stanju da reši nagomilane ekonomske probleme, "pa se pažnja usmerava na nepostojeću borbu za vlast između NDS i SPS".

U Tadićevoj pisanoj izjavi navodi se da "nakon što se lansira priča o ulasku NDS-a u Vladu, po pravilu kreće reakcija SPS-a u vidu ličnih napada, usled straha da bi gubitkom vlasti bili ugroženi njihovi finansijski i poslovni interesi, privilegije i prevare".

Tadić u istoj izjavi dodaje i da NDS nikada nije pokazala nameru da zameni SPS u Vladi, u kojoj je već jednom odbila da učestvuje, kao i da "koalicioni partneri u koalicionoj vladi ne bi trebalo u svoje medijske sukobe da uvlače NDS".

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track