Sačekuša za Andreja - poruka premijeru Vučiću?

Brutalno prebijen Andrej Vučić: Napad pripadnika Žandarmerije na premijerovog brata

Sačekuša za Andreja - poruka premijeru Vučiću?

Politika -
Policija ispituje indicije da su pripadnici Žandarmerije znali da tuku brata predsednika Vlade; To liči na ponašanje JSO i uopšte nije bezazleno, kaže analitičar Tomislav Kresović
1 / 3

BEOGRAD - U sklopu istrage o prebijanju Andreja Vučića ispituje se i da li je napad uopšte bio slučajan, saznaje Kurir iz vrha Vlade.

MinistarStefanović
MinistarStefanović

Prema rečima našeg izvora, postoje indicije da su žandarmi tačno znali koga napadaju:

Slučajan napad?

- Bez obzira na to što Andrej Vučić nije javna ličnost, njegovo ime se pojavljivalo u medijima, kao i slike. Dakle, imate ispred sebe pripadnike Vojske i čoveka kome u ličnoj karti piše Andrej Vučić i vi ih tučete?! Malo prostora tu ostaje za tezu da je napad zaista bio slučajan.

Jedini do sada objavljen snimak
Jedini do sada objavljen snimak

Ministar policije Nebojša Stefanović očekuje da će istraga o prebijanju brata predsednika Vlade biti okončana najkasnije naredne nedelje.

Jedini do sada objavljen snimak
Jedini do sada objavljen snimak

Isterati sve na čistac- Kad se istraga završi, pružićemo javnosti sve činjenice vezane za ovaj slučaj - naveo je ministar.

Jedini do sada objavljen snimak
Jedini do sada objavljen snimak

Prema rečima političkog analitičara Tomislava Kresovića, ceo događaj ukazuje da su žandarmi imali nameru da pretuku premijerovog brata, kao i da je to, u stvari, poruka Vučiću da mu otkazuju poslušnost!- Žandarmi mogu da reaguju ovako samo ako je veća grupa ili ako se pojedinac ponaša nasilno. To što su tukli Andreja Vučića, i pored toga što se uredno legitimisao, realna je namera da se ukaže Vučiću da mu žandarmi otkazuju poslušnost. Oni su reagovali po principu „briga me što si mu brat - pozdravi svog brata“, a poruka je - udarac preko bubrega. To sve već liči na ponašanje Jedinice za specijalne operacije (JSO) i uopšte nije bezazleno - kaže Kresović.Nema osude NVOI analitičar Dragomir Anđelković kaže da postupci Žandarmerije često deluju brutalno, ali da je ovde „dodato ulje na vatru jer je to brat Aleksandra Vučića“!Anđelković još kaže da je veoma iznenađen izostankom reakcije nevladinog sektora u vezi s mučkim napadom pripadnika Žandarmerije na premijerovog brata.- Siguran sam da bi nevladine organizacije odmah reagovale da je neko iščupao dve dlake Ženama u crnom, svi bi skočili, a sad svi ćute, a morali bi da osude prebijanje brata premijera Andreja Vučića - kaže Anđelković.

Otkrivamo šta se vidi na drugom snimku ANDREJA MUČKI TUKU JOŠ DESET MINUTAKako nezvanično saznajemo, drugi snimak, koji je pomenuo premijer Srbije Aleksandar Vučić, traje oko deset minuta i na njemu se vidi kako pripadnici niškog odreda Žandarmerije sve vreme prebijaju njegovog brata Andreja Vučića i dvojicu njegovih telohranitelja, i to u haustoru Ulice Svetozara Markovića.- Prema sadašnjim informacijama, drugi snimak, koji još uvek nije dostupan javnosti, još je dramatičniji i trenutno ga detaljno analizira policija. Na njemu se vidi da su žandarmi nastavili da tuku Andreja posle dela koji se vidi na snimku televizije N1, kada dobija udarac pendrekom po leđima. Andrej je pokušao da pobegne i tada ga nekoliko žandarma stiže i nastavlja da ga tuče u haustoru zgrade - kaže izvor Kurir.

Bratislav Gašić
Bratislav Gašić

Gašić„KOBRE“ VUČIĆU PRAVILE DRUŠTVOMinistar odbrane Bratislav Gašić rekao je i da su pripadnici Kobri koji su u tom trenutku bili sa Andrejom Vučićem obezbeđenje premijera Srbije i da su mu samo pravili društvo.- To je premijerovo obezbeđenje koje je sa Andrejom pošlo do kuće premijerovog oca i majke, ne kao obezbeđenje već kao pratnja, da ne bi zbog te situacije prekjuče (Parade ponosa, prim. aut.) došlo do toga (incidenta, prim. aut.), a došlo je do toga - rekao je Gašić.

Reagovao BožovićSUSPENDOVANA PETORICA ŽANDARMAU niškom odredu Žandarmerije juče su suspendovana petorica pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen Andrej Vučić, potvrdio je komandant Žandarmerije Milenko Božović, prenosi Fonet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja