SATNICA POSETE: Šta će Putin sve raditi u Beogradu!
Foto: Nebojša Mandić

Sleće tačno u podne

SATNICA POSETE: Šta će Putin sve raditi u Beogradu!

Politika -
Sa aerodroma Putin će se uputiti ka Novom groblju, gde će posetiti Memorijalni kompleks spomenika Ruski nekropolj, zatim položiti venac na Groblju oslobodilaca Beograda, posle čega sledi sastanak u Palati Srbija, zajednički ručak, konferencija za novinare i prisustvo paradi

BEOGRAD - Vladimir Vladimirovič Putin u Beograd će sleteti u četvrtak 16. oktobra, u podne, a na Aerodromu Nikola Tesla dočekaće ga predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Sa aerodroma Putin će se uputiti ka Novom groblju, gde će posetiti Memorijalni kompleks spomenika Ruski nekropolj. Potom će ruski predsednik položiti venac na Groblju oslobodilaca Beograda, u Ruzveltovoj ulici, preko puta groblja.

Konvoj sa visokim gostom iz Rusije potom će se vratiti na Novi Beograd i više neće prelaziti most.

Prema planu, on će najpre u Palati "Srbija" imati sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a potom i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Uslediće ručak, a potom i zajednička konferencija za novinare.

Parada počinje dolaskom predsednika Srbije i njegovog gosta. Uslediće počasna paljba i intoniranje himne.Govor će prvo održati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a potom i predsednik Rusije Vladimir Putin.Uslediće "vojnički" deo- predaja raporta komandanta vojne parade- padobranski desant- defile pešadije- defile garde.- Dunavom će prodefilovati rečna flotila- Potom će bulevarom protutnjati motorizovana vojna vozila.- Na nebu će zagrmeti naši avioni- Paradu zatvara program akrobatske ruske grupe "Striži".

Parada bi trebalo da se završi do 16:30 časova.

Po završetku parade, predsednik Rusije uputiće se ka aerodromu "Nikola Tesla" i završiti posetu Srbiji.

( Mondo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja