Siniša Mali: Ne smemo da zaboravimo događaje od pre 70 godina
Foto: Nemanja Pančić

Obeležavanje oslobođenja Beograda

Siniša Mali: Ne smemo da zaboravimo događaje od pre 70 godina

Politika -
Iz istorije moramo da učimo da čuvamo uspomene na sve koji su dali život za oslobođenje Beograda i Srbije jer je to jedini način da sačuvamo uspomenu na prošlost i sebi osiguramo adekvatnu budućnost, rekao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je vojna parada dobar način da se obeleži pobeda nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i da se sačuva uspomena na sve koji su život dali za oslobađanje Beograda i Srbije.Mali je u izjavi za novinare, nakon što su predsednici Srbije i Ruske Federacije Tomislav Nikolić i Vladimir Putin položili vence na spomenik oslobodiocima Beograda, rekao da će današnja vojna parada biti prilika da se sa ponosom istakne učešće Srbije u Drugom svetskom ratu i činjenica da je bila na strani pobednika.

"Veoma je važno da Beograd ne zaboravi ono što se dogodilo pre 70 godina. Iz istorije moramo da učimo da čuvamo uspomene na sve koji su dali život za oslobođenje Beograda i Srbije jer je to jedini način da sačuvamo uspomenu na prošlost i sebi osiguramo adekvatnu budućnost", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je istakao da snaga Srbije i Beograda leži u jakoj ekonomiji.

"Zato je značajno što smo započeli reformski program, program rešavanja problema u privredi Srbije i Beograda. U nastavku očkekujem da ćemo snaženjem privrede jačati svoju zemlju i time na pravi način izgraditi svoj položaj", zaključio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track