ŠIRIN U BEOGRADU: Dačić se sastao sa dobitnicom Nobelove nagrade za mir
Foto: Rojters

Iranska aktivistkinja za ljudska prava

ŠIRIN U BEOGRADU: Dačić se sastao sa dobitnicom Nobelove nagrade za mir

Politika -
Dačić je upoznao sagovornicu sa rezultatima koje je Srbija ostvarila u pogledu sprovođenja zakona, strategija, akcionih planova, kao i međunarodnih konvencija na polju zaštite i promocije ljudskih prava

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa iranskom aktivistkinjom za ljudska prava i dobitnicom Nobelove nagrade za mir 2003. godine Širin Ebadi i upoznao je sa poštovanjem ljudskih prava u Srbiji.

On je naveo da stanje ljudskih prava nije idealno ni u jednoj državi na svetu, ali da je to "razlog više da uložimo dodatni napor i kroz mehanizme saradnje i dijalog pokušamo da nađemo rešenja za sve izazove koji se pred nas postavljaju, na nacionalnom i globalnom nivou".

Dačić je upoznao sagovornicu sa rezultatima koje je Srbija ostvarila u pogledu sprovođenja zakona, strategija, akcionih planova, kao i međunarodnih konvencija na polju zaštite i promocije ljudskih prava i istakao otvorenost Srbije za saradnju sa svim mehanizmima UN za ljudska prava.

Sagovornici su se složili da je najpogodnije okruženje za razvoj mira i ljudskih prava demokratsko društvo koje stremi uspostavljanju principa socijalne pravde, jer se u suprotnom stvara pogodno tlo za širenje fundamentalizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track