SKUPŠTINA SRBIJE: Maji Gojković 35.000 mesečno za zakup stana
Foto: Printskrin Rts

Administrativni odbor

SKUPŠTINA SRBIJE: Maji Gojković 35.000 mesečno za zakup stana

Politika -
Ne radi se ni o kakvom luksuzu, iznajmljivanju vile, već stana kao što su i drugi poslanici iznajmili. Gojkovićeva je, kako sama insistira, prva među jednakima, a dostavila je svu potrebnu dokumentaciju, izjavio je Zoran Babić

BEOGRAD - Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je na sednici nekoliko odluka i, između ostalog, predložio je parlamentu da konstatuje ostavke dva poslanika SNS.

Odbor je prihvatio i zahtev predsednice parlamenta Maje Gojković, koji je uputila kao poslanik, da joj se isplati mesečna naknada za zakup stana u Beogradu.

Predsednik Odbora Zoran Babić rekao je da je Gojkovićeva to učinila zbog štednje, s obzirom na to da živi u Novom Sadu, a da obezbeđenje i svakodnevno putovanje dovode do povećanja troškova.

"Ne radi se ni o kakvom luksuzu, iznajmljivanju vile, već stana kao što su i drugi poslanici iznajmili. Gojkovićeva je, kako sama insistira, prva među jednakima, a dostavila je svu potrebnu dokumentaciju", izjavio je Babić.

Gojkovićevoj, kao i ostalim poslanicima koji su podneli takav zahtev, biće isplaćeno mesečno 35.000 dinara.

Odbor je predložio parlamentu da konstatuje ostavke poslanicima SNS Draženu Jariću i Mariji Stevanović.

Takođe, poslaniku Nove Srbije Draganu Jovanoviću data je saglasnost da obavlja još jednu javnu funkciju, tako da će on biti i na poziciji predsednika Skupštine opštine Topola.

Članovi odbora dali su saglasnost i da Fiskalni savet na privremene i povremene poslove angažuje jednog stručnjaka, a član Saveta Nikola Altiparmakov je rekao da to telo ima samo pet stalno zaposlenih i da zbog obima posla koji se očekuje zbog rebalansa i budžeta postoji potreba da se angažuje još jedan stručnjak.

"Zbog usvajanja rebalansa i budžeta za narednu godinu potrebno nam je da za narednih tri ili četiri meseca angažujemo jednog straučnjaka", naglasio je Altiparmakov.

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović izneo je predlog da bi Fiskalni savet, pošto insistira na smanjenu plata i penzija, mogao sam da da doprinos uštedama umesto da angažuje još jednog stručnjaka, tako da se posao raspodeli na postojeće zaposlene.

Altiparmakov nije prihvatio ovaj predlog tvrdeći da je proces uštede već u toku i da još uvek nisu pronašli pravu osobu koja bi obavljala posebne poslove u roku od tri meseca ili četiri meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track