SLAVICA ODGOVORILA DAČIĆU: Nisam dinosaurus i prebolela sam petokraku!
Foto: Fonet

KONTRANAPAD

SLAVICA ODGOVORILA DAČIĆU: Nisam dinosaurus i prebolela sam petokraku!

Politika -
Slavica Ðukić Dejanović kaže da joj nikad nije bio potreban gromobran koji pominje lider stranke Ivica Dačić. Antić ističe da podržava šefa i da mora da se zavede red u stranci

BEOGRAD - Ne osećam se kao dinosaurus a i te kako znam da je petokraka promenjena, kaže za Kurir potpredsednica SPS Slavica Ðukić Dejanović, reagujući na kritike koje je lider Ivica Dačić uputio drugovima sa najdužim stranačkim stažom.Dačić je, u intervjuu za Kurir, rekao da stara garda „još ne veruje da je petokraka promenjena“ i poručio da je vreme za reforme, pošto su i „dinosaurusi u prirodi izumrli jer nisu mogli da se adaptiraju na promene“. Takođe, predsednik SPS je poručio i da još nije odlučio da li će prihvatiti kandidaturu za lidera pošto mu je dosadilo da bude „gromobran“, a da unutar partije nema iskrenu podršku onih koje štiti od „munja i gromova“ koji dolaze spolja.Iako je među kadrovima koji su dugo u SPS, Ðukić Dejanović tvrdi da se nije pronašla u Dačićevim kritikama.- Naravno da znam da je petokraka davno promenjena i vrlo sam pozitivno orijentisana prema promenama u stranci. Mislim da Dačić meni nikad nije bio gromobran - kaže Ðukić Dejanović.Borba za foteljeI predsednik beogradskog odbora SPS i ministar energetike Aleksandar Antić je siguran da Dačić nije mislio na njega kad je pominjao podršku članova stranke.- Ali u potpunosti razumem zašto je to rekao i podržavam njegov stav. Mislim da unutar SPS treba da se uspostavi veći red po pitanju poštovanja stranačkih odluka. Članovi rukovodstva moraju da prate politiku stranke, da poštuju donete odluke - kaže Antić.Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović ide toliko daleko u odbrani šefa da tvrdi da je Dačić nezamenljiv.Šef nam je nezamenljiv- Samo on ume da amortizuje munje i gromove koji sevaju ka SPS sve ove godine. Naravno da je njemu najteže, mada to često ne pokazuje. Ali to je sudbina svih lidera stranaka - kaže ona.Komentarišući Dačićeve kritike, analitičar Branko Radun kaže da se iza njih krije želja lidera SPS da disciplinuje članstvo.- Dačić svom rukovodstvu poručuje da može, ali i ne mora da ih štiti i da paze šta će raditi i izjavljivati ubuduće. Pitanje je kako će oni reagovati na to, ali je izvesno da ih podseća na sve one situacije kad je „peglao“ incidente - kaže Radun.

Počelo je, počeloČISTKA U ODBORIMA SPS

Izvršni odbor SPS je, na predlog Predsedništva, u subotu po podne raspustio gradske odbore u Novom Sadu, Subotici i Pančevu. U ovim odborima su uvedeni privremeni organi, koji treba da sprovedu izbore u mesnim organizacijama kako bi se izabralo novo rukovodstvo i organizuju rad unutar odbora.

Ružić i MrkaĆUTE KO ZALIVENIKurir je pokušao da dobije komentar i od Branka Ružića, predsednika Izvršnog odbora SPS, koji je najviše „iskakao“ iz politike partije, ali on nije odgovarao na SMS poruke. Ni potpredsednik Milutin Mrkonjić nije odgovarao na pozive naših novinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track