SNS: DS se neprimereno ponašala pljačkajući građane!
Foto: Rts

Skupština Srbije

SNS: DS se neprimereno ponašala pljačkajući građane!

Politika -
SNS napominje da "verovatno građani i ne znaju da ih je Pajtić verovatno dobronamerno pljačkao u aferama Razvojna banka Vojvodine, Fond za razvoj Vojvodine, pokrajinske robne rezerve, i kada je otpustio 200.000 radnika

BEOGRAD - Srpska napredna stranka poručila je danas, povodom saopštenja Demokratske stranke u kome pominju "neprimerena reagovanja naprednjaka", da su se demokrate neprimereno ponašale "dok su pljačkali građane Vojvodine i Srbije, a sve pod plaštom EU integracija, kako kaže njihov predsednik Bojan Pajtić".

"Pre nego što sledeći put demokrate pomenu dobronamernost i konstruktivnu kritiku, koja je, inače, dobrodošla, naprednjaci ih ljubazno mole da prvo odgovore na sasvim jednostavna pitanja - šta je uradio za građane, u prethodnih 100 dana, Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske Vlade, jer, možda, narod nije dobro obavešten koliko je Pajtić veliki radnik i dobročinitelj, pa su mu, eto, sasvim slučajno i uskratili poverenje na baš svim nedavno održanim izborima u Vojvodini", kaže se u saopštenju.

SNS napominje da "verovatno građani i ne znaju da ih je Pajtić verovatno dobronamerno pljačkao u aferama Razvojna banka Vojvodine, Fond za razvoj Vojvodine, pokrajinske robne rezerve, i kada je otpustio 200.000 radnika, on je tako davao svoj lični doprinos da Srbija izađe iz krize".

SNS je navela da je "ne čudi to što demokrate tako često pominju radikale i njihove manire, jer sve više ih kopiraju, s obzirom na dezorijentisanu politiku Demokratske stranke, i namere njihovog aktuelnog predsednika da budu jedina stranka u parlamentu koja je protiv EU integracija".

Demokratska stranka prethodno je saopštila da je SNS "neprimerenim reagovanjem na opravdanu kritiku" potvrdila da je, kako se navodi, DS bila u pravu kada je ukazivala na nesposobnost i autokratiju SNS i njene Vlade.

Kako je navedeno u saopštenju DS, autokratski režimi nisu navikli na opoziciju, niti na kritiku, ma koliko istinita i dobronamerna bila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja