SRAMOTA: Čeda na prevaru uzeo od države 60.000 evra!
Foto: Kurir štampano

Jovanovićevi „Agroposlovi“ uhvaćeni u mućki

SRAMOTA: Čeda na prevaru uzeo od države 60.000 evra!

Politika -
Čedomir i Jelena Jovanović Direkciji za robne rezerve priložili lažna dokumenta da imaju uslove da skladište merkantilnu pšenicu

BEOGRAD - Firma lidera LDP Čedomira Jovanovića i njegove supruge Jelene Jovanović „Agroposlovi“ falsifikovala je dokumenta na osnovu kojih je dobila pravo da uskladišti 4.999,81 tonu merkantilne pšenice iz robnih rezervi, saznaje Kurir.Jovanovići su tako pokušali da od države na prevaru uzmu 5.000 evra mesečno, 60.000 evra za godinu dana, koliko je njihova firma skladištila državnu pšenicu! Ali prevara Jovanovića je nedavno otkrivena!Naime, kompanija SGS, koja izdaje sertifikate za skladištenje, uputila je dopis Direkciji za robne rezerve 14. aprila 2014. i zatražila proveru dokumentacije koju su dostavili Jovanovići jer sumnja da je njihova kompanija „Agroposlovi“ na osnovu falsifikovanih izveštaja i pečata dobila pravo na uskladištenje pšenice!- Želimo da nam dostavite original našeg sertifikata koji se kod nas vodi pod brojem 1168/14 i koji ste nam dostavili 16. 4. 2014. godine, izdat na količinu od 4.999,801 tone merkantilne pšenice za prodavca „Agroposlovi“, s obzirom na to da imamo osnovanu sumnju da je falsifikovan. Mi smo utvrdili da dostavljeni sertifikat nije izdat od strane naše kompanije, pa vas molimo da nam date informaciju kako je on došao do vas. Zbog ove pojave mi ćemo od danas sve naše sertifikate koji se odnose na kvalitet i kvantitet robe u vlasništvu Direkcije za robne rezerve izdavati isključivo na zaštićenom originalu - piše u dopisu SGS do kojeg je Kurir došao.U Direkciji za robne rezerve nezvanično su nam potvrdili da je firma lidera LDP i njegove supruge dostavila falsifikovane dokumente za izdavanje dozvole za skladištenje pšenice i da su falsifikovali papire kojima se dokazuje da je pšenica vraćena!- Kompanija „Agroposlovi“ prijavila se Republičkoj direkciji za robne rezerve za posao skladištara. Priložili su dokumentaciju koja je potvrđivala da imaju uslove za čuvanje pšenice i od direkcije dobili 4.999,81 tonu pšenice. Za skladištenje te količine njima je država mesečno plaćala oko 5.000 evra. Tu pšenicu je trebalo da vrate Direkciji do kraja marta 2014. godine. SGS nas je, međutim, upozorio da je potvrda o povraćaju falsifikat i mi smo nakon toga pustili garancije banke, tako da smo svu štetu od blizu 250.000 evra nadoknadili. Ali nakon ovog slučaja uvedene su nove procedure prilikom izdavanja sertifikata jer je ovo pokušaj velike pljačke države - rečeno nam je nezvanično u Direkciji za robne rezerve. Iz LDP kažu da je neprimereno da jedna tako ugledna kuća kao što je SGS učestvuje u stvaranju afera oko poslovanja „Agroposlova“.

Jovanovići od države tražili pomoćMOLILI DIREKCIJU ZA RAZUMEVANJE!Supruga lidera LDP Jelene Jovanović odgovorila je da ta informacija koja pravi štetu i SGS i„ Agroposlovima“. Takve informacije su neistinite i plod su lažne afere.Međutim, u pismu koje je uputila Direkciji, a u koje je Kurir imao uvid, ona ne demantuje da je dokumentacija falsifikovana.- Ako aktivirate bankarske garancije, vi možete da ugrozite veliki broj radnih mesta, uključujući i 200 zaposlenih u „Agroposlovima“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track