Stefanović o Berlinu: Srbija postaje sve važniji partner
Foto: Beta

Ohrabrujuća poseta Vučića Nemačkoj

Stefanović o Berlinu: Srbija postaje sve važniji partner

Politika -
Ministar je ukazao da je od suseda Srbije izražena podrška projektima kao što je pruga od Beograda ka Sarajevu, autoput, odnosno završetak koridora ka Crnoj Gori i autoput Beograd - Priština

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom konferencije zemalja zapadnog Balkana u Berlinu, da Srbija postaje sve važniji partner i da je ohrabrujuća poseta premijera Aleksandra Vučića Nemačkoj.

Stefanović je ukazao da je od suseda Srbije izražena podrška projektima kao što je pruga od Beograda ka Sarajevu, autoput, odnosno završetak koridora ka Crnoj Gori i autoput Beograd - Priština.

"Želimo da izgradimo moćnu i putnu infrastrukturu, koja će pomoći transport naše robe", najavio je Stefanović. On je naglasio da je akcenat na ekonomiji i kontinuiranom zapošljavanju, da je cilj podizanje građevinske industrije, da postoji šansa u poljoprivredi, da se mora negovati privatni sektor koji puni budžet i ukazao da već pet meseci za redom opada nezaposlenost, jer vladine mere daju rezultate. Stefanović je istakao da je Srbija na putu ka EU, ali da želi da sarađuje sa Ruskom Federacijom.

Ministar unutrašnjih poslova je, uoči današnjeg potpisivanja Deklaracije o nestalim licima u Mostaru, rekao da u toj oblasti ima mnogo nasleđenih problema, ali da policija maksimalno radi svoj posao i sve slučajeve otkriva rekordnom brzinom.Stefanović je najavio da sve porodice nestalih lica u prošlim vremenima, prilikom progonstva Srba iz Krajine i BiH, imaju pravo da znaju šta se dogodilo sa njihovim najbližima i apelovao na javnost da dozvoli da policija uradi svoj posao.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track