Stefanović: Standardi Saveta Evrope važni za MUP
Foto: Mup

Sastanak

Stefanović: Standardi Saveta Evrope važni za MUP

Politika -
Uspostavićemo sistem karijernog napredovanja i već radimo na aktivnostima policije u lokalnoj zajednici, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih građana Srbije, istakao je ministar policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović izjavio je danas na sastanku sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) Samadom Seidovim da je za Srbiju od velikog značaja implementacija standarda koji su propisani konvencijama SE.

"Uspostavićemo sistem karijernog napredovanja i već radimo na aktivnostima policije u lokalnoj zajednici, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih građana Srbije" objasnio je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Izvestilac Monitoring komiteta PSSE Samad Seidov istakao je pozitivne ocene i pohvale za aktivnosti koje, ne samo Ministarstva unutrašnjih poslova već i svi državni organi, preduzimaju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je ukazao i da Parlamentarna skupština Saveta Evrope veoma uvažava svoju članicu Srbiju, i to što je ona učinila veliki napredak u ispunjavanju obaveza prema Savetu Evrope. Seidov je pohvalio rad Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa "Paradom ponosa" 28. septembra ove godine u Beogradu.

Govoreći o napretku evrointegracije Srbije, Stefanović je izneo da "u svetlu usaglašavanja sa standardima Evropske unije, pitanja unutrašnje politike sve više postaju pitanja spoljne politike i da se radi o dva povezana procesa".

Stefanović i Seidov saglasili su se oko toga da pojava ekstremizma zahteva naročitu pažnju, te da je za pravovremeno reagovanje veoma važna odlučnost države da se suprotstavi svim vidovima ispoljavanja mržnje i netolerancije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track