Stefanović u Mađarskoj o ilegalnim migracijama
Foto: Mup

Sastanak sa mađarskim kolegom

Stefanović u Mađarskoj o ilegalnim migracijama

Politika -
Na sastanku je konstantovano da tri zemlje imaju zajednički cilj i visok stepen zainteresovanosti za unapređenje policijske saradnje u borbi protiv ilegalnih migracija kroz jačanje bezbednosti granica, trilateralne akcije i formiranje zajedničkih istražnih timova

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Mađarskoj s ministrima unutrašnjih poslova Mađarske i Austrije, Šandorom Pinterom i Johanom Mikl-Lajtnerom o saradnji u suzbijanju ilegalne imigracije.

Na sastanku je konstantovano da tri zemlje imaju zajednički cilj i visok stepen zainteresovanosti za unapređenje policijske saradnje u borbi protiv ilegalnih migracija kroz jačanje bezbednosti granica, trilateralne akcije i formiranje zajedničkih istražnih timova, saopštio je MUP.

"Od izuzetnog značaja za Srbiju jeste njeno priključenje Evropskoj uniji. Veoma cenim pomoć Mađarske i Austrije u borbi protiv ilegalnih migracija. Imajući u vidu da se Srbija graniči sa Evropskom unijom, povećan broj migranata može stvoriti dodatne probleme", rekao je Stefanović.

Po njegovim rečima, Mađarska, Austrija i Srbija već sarađuju u rešavanju tog problema i u suzbijanju organizovanih kriminalnih grupa.Srpski ministar je s ministrom unutrašnjih poslova Mađarske razgovarao i o jačanju saradnje dva MUP-a, posebno imajuću u vidu da dve susedne zemlje dele slične probleme koji se, kako je saopšteno, mogu rešiti isključivo zajedničkim i istrajnim angažovanjem.

Stefanović je istakao da je odlična saradnja zasnovana na dobrosusedskim odnosima i tradicionalnom prijateljstvu, i podržao otvaranje graničnog prelaza Stari Horgoš â Reske koji će doprineti boljem i lakšem životu građana Srbije i Mađarske.

Ministar je pohvalio rad Zajedničkog kontakt-centra s Mađarskom i uspostavljanje mešovitog patroliranja koje je doprinelo jačanju bezbednosti zajedničke granice.Stefanović je preložio zaključivanje sporazuma u oblasti protivgradne zaštite, što je i prihvaćeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track