Stefanović: Hitno sa Euleksom i Kforom, ubistvo Sinđelića teroristički napad na Žandarmeriju
Foto: Dragan Kadić

Situacija kod Kuršumlije stabilna

Stefanović: Hitno sa Euleksom i Kforom, ubistvo Sinđelića teroristički napad na Žandarmeriju

Politika -
Istraga se mora obaviti u saradnji sa Euleksom i Kforom sa kojima je zatražen hitan sastanak da bi se počinioci brzo uhvatili, jer moraju da odgovaraju i budu osuđeni brzo i efikasno, kaže ministar

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, posle ubistva pripadnika Žanadarmerije kod Kuršumlije, da je trenutna situacija stabilna.

Stefanović je rekao da je uputio dodatne policijske snage koje su na terenu, osnažene odrede Žandarmerije i da se ostvaruje saradnja sa Euleksom i Kforom u smislu obezbeđenja čitavog regiona.

"Moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći da ubuduće imamo više mera i možda snažnije prisustvo policije, da se više nikada ne dogodi da neko od pripadnika policije izgubi život, radeći svoj posao", naglasio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je najavio da je zatražio hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora za koji očekuje da će se u narednih nekoliko dana održati u Beogradu. Stefanović je ukazao da u toj oblasti postoji podrška međunarodnih organizacija da se zajednički radi da se obezbedi apsolutna bezbednost za stanovništvo, ali i za pripadnike bezbednosnih snaga.

Ubijen na dužnosti: Stevan Sinđelić (Foto: Tanjug)
Ubijen na dužnosti: Stevan Sinđelić (Foto: Tanjug)

Prema njegovim rečima, istraga se mora obaviti u saradnji sa Euleksom i Kforom da bi se počinioci brzo uhvatili, jer moraju da odgovaraju i budu osuđeni brzo i efikasno. Stefanović je najavio da će uskoro zatražiti sa našim tužilaštvom i sudovima da se razmisli o pooštravanju kažnjavanja za napade na policajce.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da se želelo da se prvo obavi uviđaj događaja od prethodnog dana kada se dogodila razmena vatre između onih koji su pokušavali da seku šumu i naših policajaca.

Stefanović je podsetio da se posle toga tokom naredne noći dogodio tragični događaj, koji kvalifikuje kao direktan teroristički napad na jedinice Žandarmerije, gde je naš pripadnik Stevan Sinđelić podlegao povredama.

On je ukazao da pripadnici Žandarmerije rade jedan od najtežih poslova u zemlji i da ovaj teroristički napad pokazuje kakvim su bezbednosnim rizicima svakodnevno izloženi. Pripadnik Žandarmerije i Kraljevačkog odreda Stevan Sinđelić podlegao je povredama pošto je u reonu sela Orlovac došlo do razmene vatre, a dan pre toga dogodio se još jedan incident u kome je jedna osoba ranjena kada je policija naišla na šumokradice.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track