SVEČANA SEDNICA: Premijer i članovi vlade stigli u Niš!
Foto: Tanjug

Građani članove vlade dočekali aplauzima

SVEČANA SEDNICA: Premijer i članovi vlade stigli u Niš!

Politika -
Vlada će zasedati u zgradi nekadašnje Banovine, a sada zgradi Univerziteta u Nišu, gde se, u vreme kada je Niš bio ratna prestonica Srbije, od 1914. do 1915. godine, nalazila vlada

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade doputovali su danas popodne u Niš, gde će biti održana sednica Vlade Srbije povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Vlada će zasedati u zgradi nekadašnje Banovine, a sada zgradi Univerziteta u Nišu, gde se, u vreme kada je Niš bio ratna prestonica Srbije, od 1914. do 1915. godine, nalazila vlada.

Sednica će biti otvorena za javnost.

Ministar pravde Nikola Selaković iskoristiće priliku da, pre zasedanja, obiđe Kazneno popravni zavod u Nišu, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović spomen park Bubanj u kome je sredstvima IPA fondova rekonstruisan amfiteatar, dok će ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetiti FK "Radnički Niš".

Premijer i ministri doputovali su u Niš autobusom, a neformalan "doček", uz aplauz i pozdrave, priredili su im građani, koji su došli da vide predstavnike vlade.

Na današnji dan pre jednog veka započeo je Prvi svetski rat, mesec dana nakon atentata u Sarajevu, u kojem su ubijeni prestolonaslednik nadvojvoda Franc Ferdinand i njegova supruga.Austro-Ugarska je tog 28. jula 2014. godine objavila rat Srbiji, a time je, kako će se ispostaviti, počeo i Prvi svetski rat.

Objava rata upućena je srpskoj vladi u prepodnevnim satima, običnom telegrafskom poštom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track