Svetska banka podržala Vučićeve mere fiskalne konsolidacije!
Foto: Wikipedia

Program vlade o štednji

Svetska banka podržala Vučićeve mere fiskalne konsolidacije!

Politika -
Ohrabreni smo merama fiskalne konsolidacije koje je najavio Premijer 18. septembra. Ove mere prate nekoliko važnih zakonskih izmena usvojenih tokom leta - zakona o radu, o penzijama, privatizaciji i stečaju, kao i početak reformi u sektoru javnih preduzeća, što sve ima našu punu podršku, kažu u svetskoj banci

BEOGRAD - Kancelarija Svetske banke u Srbiji saopštila je večeras da podržava mere fiskalne konsolidacije koje je najavio Premijer Aleksandar Vučić a da je ključno da se mere sprovedu brzo i u potpunosti.

"U Svetskoj banci ohrabreni smo merama fiskalne konsolidacije koje je najavio Premijer 18. septembra. Ove mere prate nekoliko važnih zakonskih izmena usvojenih tokom leta - zakona o radu, o penzijama, privatizaciji i stečaju, kao i početak reformi u sektoru javnih preduzeća, što sve ima našu punu podršku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da bi bilo bi vazno da najavljene mere budu brzo uključene u sveobuhvatni srednjoročni plan fiskalne konsolidacije koji bi Srbiju izveo na put makro-fiskalne održivosti.

Kancelarija Svetske banke smatra da je ključno da se te mere sprovedu brzo i u potpunosti i napominje da je spremna da pruži široku i kontinuiranu savetodavnu i finansijsku podršku naporima vlade u tom smislu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track