TAČI NA FEJSBUKU: Podržava Ramu da poseti Beograd
Foto: Reuters

Posle incidenta na utakmici

TAČI NA FEJSBUKU: Podržava Ramu da poseti Beograd

Politika -
Vučić je izjavio da će tokom vikenda odlučiti da li će biti realizovana poseta albanskog premijera koja je zakazana za sledeću nedelju

PRIŠTINA - Odlazeći premijer Kosova Hašim Tači podržava nameru albanskog premijera Edija Rame da poseti Beograd.

Tači je, na svojoj Fejsbuk stranici, napisao da je Zapadni Balkan ušao u nepovratnu fazu evro-atlanstkih integracija kojima je glavni cilj poboljšanje života građana.

Prema Tačiju, od senki prošlosti i dalje se čuju provokacije i govor mržnje zbog čega bi, dijalog susednih zemalja i dobronamerno suočavanje sa događajima iz prošlosti, trebalo da bude neprekidno u fokusu svih dešavanja i stub politike država regiona na putu ka evrointegracijama. Tači je dodao da je poseta albanskog premijera značajna za sve Albance.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će tokom vikenda odlučiti da li će biti realizovana poseta albanskog premijera Edija Rame Beogradu koja je zakazana za sledeću nedelju.

On je naveo da se o incidentu koji se dogodio na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija i dronu sa albanskom zastavom sada zna više. On je naveo da će "i domaću javnost i sve međunarodne faktore veoma brzo suočiti sa nepobitnim cinjenicama kako i na koji način je to zaverenički veoma ozbiljno, dugo pripremano i napravljeno kako bi se Srbija ponizila".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track