Tadić: Ne vidim SDS u ovoj vladi, opozicija vrlo statična

Lider Socijaldemokratske stranke

Tadić: Ne vidim SDS u ovoj vladi, opozicija vrlo statična

Politika -
Kako je naveo, i Vlada koju bi on kreirao imala bi restriktivne mere, ali ističe da su potrebne i antirecesione mere na kojima insistira upravo socijaldemokratija

BEOGRAD - Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da u ovom trenutku ne vidi mesto SDS u ovoj vlasti, dok za opoziciju tvrdi da je "vrlo statična".

"Razgovaraćemo o mogućnosti da naša stranka uđe u vlast, ali u ovom trenutku, u ovoj konstelaciji, ne vidim mesto SDS u ovoj vlasti, a ni vlasti Vojvodine", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da je opozicija "vrlo statična, ne pogađa težište problema" i da misli da će to biti ključno mesto za rad SDS.

Prema njegovim rečima, stranka je promenila naziv jer socijaldemokratija bolje odgovara na izazove današnje epohe nego konzervativne stranke.

Tadić je kazao da se danas suočavamo sa određenim restriktivnim merama Vlade, ali da bi bilo neodgovorno reći da su te mere izlišne.

Kako je naveo, i Vlada koju bi on kreirao imala bi restriktivne mere, ali ističe da su potrebne i antirecesione mere na kojima insistira upravo socijaldemokratija.

"Bez produktivnosti, investiranja i konkurentnosti ne možemo da obezbedimo sredstva za razvoj i pristojan život", naglasio je Tadić.

Na pitanje da li će SDS biti bliže vlasti ili opoziciji, Tadić je odgovorio: "Najbliže građanima i njihovim potrebama."

"Bićemo oštri kritičari vlasti, čuvaćemo interese najsiromašnijih, ali se nećemo ponašati demagoški i kritikovati sve što Vlada predloži", rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track