Rakić: Tahiri skreće pažnju sa ubistva žandarma
Foto: Beta

Rakić: Tahiri skreće pažnju sa ubistva žandarma

Politika -
Edita Tahiri svojim komentarima o zbivanjima u Mitrovici i na administrativnoj liniji skreće pažnju sa ubistva spskog žandarma i sa činjenice da se jedino na Kosovu u ilegalnu seču šuma ide sa kalašnjikovim, kaže Rakić

KOSOVSKA MITROVICA - Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjacvio je danas zamenica predsednika kosovske vlade Edita Tahiri svojim komentarima o zbivanjima u Mitrovici i na administrativnoj liniji skreće pažnju sa ubistva spskog žandarma i sa činjenice da se jedino na Kosovu u ilegalnu seču šuma ide sa kalašnjikovim.

On je pozvao Tahiri da se uzdrži od komentara do izbora nove Vlade i podsetio da je ona zatražila od premijera Srbije Aleksandra Vučića da rastumači svoja upozorenja iz baze Merdare da Žandarmerija više nikoga neće upozoravati.

Tahiri, time želi da skrene pažnju sa ubistva srpskog žandarma, zbog čega je premijer Srbije obišao kopnenu zonu bezbednosti, rekao je Rakić.

Time Tahiri takođe želi da skrene pažnju sa činjenice da se jedino na Kosovu i Metohiji u ilegalnu seču šuma ide sa kalašnjikovima i automatskim oružjem, zaostalim iz sukoba pre 15 godina, rekao je Rakić i podseća da su drvoseče naoružani ilegalno prešli administrativnu liniju.

Kako je objasnio, premijer Srbije nije mislio na slobodu kretanja, već na ilegalne prelaske.

"To Edita Tahiri zna, ali želi da skrene pažnju sa očitih propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji i da težište problema prebaci na Beograd", ocenio je Rakić.

Odlazeća kosovska vlada i Edita Tahiri gube kompas, dodao je Rakić i podsetio na ocenu Bajrama Redžepija da je odluka Beograda da pošalje pojačanje policijskim i vojnim snagama u kopnenoj zoni bezbednosti, legitimna.

Povoodom najave Tahiri da će buldožerima ukloniti žardinjere i zeleni pojas na glavnom nostu na Ibru. Rakić je rekao da građani Severne Kosovske Mitrovice to neće dozvoliti.

"Mi, njihovi predstavnici ćemo ih u otporu podržati", rekao je Rakić.

"To je borba za njihovu egzistenciju i oni su svesni da bi takav scenario proizveo neprilike i incidente. Na nama političarima je da suzbijemo neprilike i incidente", istakao je Rakić i pozvao Tahiri da se uzdrži od komentarisanja prilika na Kosovu i Metohiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track