Toma i sin bojkotovali slavu naprednjaka
Foto: Zorana Jevtic

SNS obeležio slavu Svetu Petku

Toma i sin bojkotovali slavu naprednjaka

Politika -
Žene vodile glavnu reč: Potpredsednica Zorana Mihajlović bila domaćica proslave, a upečatljivo je bilo odsustvo predsednika Srbije i njegovog sina Radomira Nikolića

BEOGRAD - Srpska napredna stranka proslavila je juče slavu Svetu Petku u sedištu partije u Beogradu, u prisustvu koalicionih partnera, prijatelja i funkcionera SNS u okrnjenom sastavu.

Na slavu nisu došli predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegov sin i šef Izvršnog odbora Radomir, pa su propustili priliku da ih ugosti potpredsednica SNS i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja je bila domaćica.

Dačić došao među prvima
Dačić došao među prvima

Ima preča poslaRadomir Nikolić izostao je sa slave jer je, kako smo čuli od pojedinih funkcionera stranke, imao pune ruke posla oko pripreme za današnju sednicu Skupštine Kragujevca. Predsedniku Srbije isprečio se službeni put u Belgiju, koji je u međuvremenu otkazan, zbog isticanja simbola Kosova, pa je ostalo nejasno zašto nije došao.I pored toga, sedište SNS bilo je puno gostiju, a najviše pažnje privukao je dolazak lidera SPS Ivice Dačića. Iako su između njega i Mihajlovićeve ranije sevale varnice, njih dvoje su juče nesuglasice ostavili po strani i srdačno se pozdravili.A Mihajlovićeva se pobrinula da slava prođe u nešto drugačijem maniru - kolač su s njom, umesto muškaraca, lomile samo žene iz vrha SNS - Maja Gojković, Jorgovanka Tabaković i Jadranka Joksimović.Potpredsednica Vlade je, posle isecanja slavskog kolača, podsetila na reči patrijarha Pavla da je najvažnije biti i ostati dobar čovek u teškim vremenima.

Cakana bila zadužena za dobru atmosferu
Cakana bila zadužena za dobru atmosferu

Brojne zvanice- Za naprednjake su građani Srbije važniji od svake politike, a najbitnije je to što se otvaraju nova radna mesta, koja će i u budućnosti biti otvarana - istakla je Mihajlovićeva.Funkcioner SNS Marko Đurić, međutim, nije uspeo da vidi kako dame lome kolač jer je zakasnio, ali je na šaljiv način uspeo da se opravda rekavši: „Kasno Marko na Kosovo stiže!“

Rukovodstvo naprednjaka dočekuje goste
Rukovodstvo naprednjaka dočekuje goste

U sedištu SNS juče su bili i ministar energetike Aleksandar Antić, lider JS Dragan Marković Palma, šef NS Velimir Ilić, ministri Aleksandar Vulin i Kori Udovički, Balint Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara, predstavnik DSS Andreja Mladenović... Ni estradne zvezde nisu izostale, poput muzičara Miroljuba Aranđelovića Kemiša, pevačice Dragice Radosavljević Cakane, bivše učesnice... Na slavi nije bio ni lider Aleksandar Vučić, pošto je u dvodnevnoj poseti Velikoj Britaniji.

Briga za ugroženeHRANU POSLALI BESKUĆNICIMANaprednjaci su donirali, povodom obeležavanja slave stranke, Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Kumodraškoj ulici hranu, pošto se u oktobru obeležava Svetski dan beskućnika.- Na ovaj način SNS pokazuje da je njegov program usmeren ka brizi o najviše isključenim članovima našeg društva i vodeći je u pokazivanju solidarnosti i brige za najugroženije - rekla je Mihajlovićeva.NeobaveštenaKORI: KOJA JE DANAS SLAVA?Iako je došla da obeleži slavu SNS, ministarka Kori Udovički prethodno se nije informisala. Ona, naime, nije znala koji slavu naprednjaci slave, već je u toku ceremonije sečenja kolača šapatom upitala ministra policije Nebojšu Stefanovića „A koja je danas slava?“ On joj je, pomalo začuđen, odgovorio: „Sveta Petka.“ Inače, pošto je u toku post, gostima je juče bila poslužena posna hrana - riblji kanapei, prebranac, salate i posni slatkiši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track