TREĆA SRBIJA: Suprotstavite se Pajtiću, Čanku i Tadiću, glasajte protiv njihovog Predloga
Foto: Treca Srbija

Protest

TREĆA SRBIJA: Suprotstavite se Pajtiću, Čanku i Tadiću, glasajte protiv njihovog Predloga

Politika -
U pismu koje je predato za 64 predlagača deklaracije, Treća Srbija ih je opomenula da bi izglasavanje takvog dokumenta išao na štetu Srbije kao države i našeg naroda i društva u celini
1 / 3 Foto: Treca Srbija

Treća Srbija zatražila je danas od 64 poslanika LSV, DS, NDS u Skupštini Vojvodine da glasaju protiv sopstvenog Predloga deklaracije o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Republike Srbije ili donošenje novog ustava Republike Srbije.

Nekoliko stotina pristalica Treće Srbije okupilo se u podne kod spomenika Svetozaru Miletiću u Novom Sadu odakle su otišli do Skupštine Vojvodine. Oni su nosili transparent "Vojvodina nije na redu" i zastave Srbije.

U pismu koje je predato za 64 predlagača deklaracije, Treća Srbija ih je opomenula da bi izglasavanje takvog dokumenta išao na štetu Srbije kao države i našeg naroda i društva u celini. Treća Srbija je ukazala na lažnu i opasnu tezu deklaracije da je Vojvodina prvi put 1945. ušla u sastav Srbije koja bi mogla da napravi ozbiljnu pukotinu u ionako krhkom državnom jednistvu.

Treća Srbija im je takođe skrenula pažnju da su pokušaji njihovih lidera da ospore privatizaciju NIS-a i time uruše ulogu Srbije u projektu Južni tok direktno usmereni protiv državnih interesa.

"Iako ste svojim potpisom podržali ovakav sraman Predlog, danas imate šansu da ipak ispunite svoju obavezu prema građanima i glasate protiv štetne deklaracije. Računamo da ćete danas zaštiti građane od histeričnih poteza lidera vaših stranaka. Za nas iz Treće Srbije je nedopustivo da bilo ko potkopava temelje naše države i morate da znate da mi to nećemo dozvoliti bez obzira kako Vi danas budete glasali!", izjavio je Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=K-JlbiAnkhY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track