TUŽILAŠTVO KOČI: Mrkina švalerka jača od zakona!
Foto: Marina Lopičić

Kad si Anđeo, sve ti je oprošteno

TUŽILAŠTVO KOČI: Mrkina švalerka jača od zakona!

Politika -
Krivična prijava protiv Snežane Zeković za prodaju dozvola podneta pre tri godine. Policija tokom višegodišnje istrage obavila razgovor sa njom, ali još nema epiloga afere

BEOGRAD - Protiv Snežane Zeković, nekadašnje šefice kabineta Milutina Mrkonjića u vreme dok je bio ministar infrastrukture i njegove bliske prijateljice, podneta je krivična prijava pre gotovo tri godine u vezi sa prodajom međunarodnih transportnih dozvola - CEMT. Međutim, epiloga ovog slučaja još nema! Kako saznaje Kurir, prijava je podneta Tužilaštvu u Beogradu, a ono je uputilo zahtev beogradskoj policijskoj da ispita navode iz prijave.Tužilaštvo koči- Prijava protiv Zekovićke za prodaju međunarodnih transportnih dozvola podneta je pre otprilike dve i po do tri godine Tužilaštvu. Predmet je prosleđen PU za grad Beograd na proveru. Oni su kontaktirali sa Zekovićkom, ispitali navode i izveštaj prosledili Tužilaštvu - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Šta se dalje dešava sa tim predmetom, nije na policiji, već na Tužilaštvu.Podsetimo, Kurir je u više navrata pisao o Zekovićkinoj umešanosti u nelegalne radnje, te zaštiti koju je uživala godinama jer su istraga ili postupak protiv nje uvek prekinuti zbog pritisaka pojedinih političkih moćnika. Noćni let za DubaiTako smo u jučerašnjem broju objavili da je Zekovićka, u vreme dok je bila službenik Vlade, iznosila milione dinara od prodaje transportnih dozvola u Dubai, a da ju je policija, po nalogu Mikija Rakića, u nekoliko navrata i vraćala sa aerodroma. Ona je noćnim letovima, sa torbama punim para, putovala za Dubai. U nekoliko navrata su je nadležni na aerodromu, a na intervenciju desne ruke tadašnjeg šefa države Borisa Tadića Miodraga Rakića, sprečili da iznese novac iz zemlje. Po novac je svaki put išao Milomir Premović, savetnik u MUP, i o ovim slučajevima ne postoje nikakvi zapisnici. Dragan Pavićević, predsednik transportnog udruženja „Vojvodina“, rekao je da je Zekovićka prodavala obične dozvole po ceni od 500, a međunarodne naplaćivala i do 10.000 evra.- Za četiri godine na njima je zaradila najmanje milion evra - tvrdi Pavićević.

Poznata po aferamaOJADILA MRKU ZA SLIKEZekovićka je posle svađe sa Mrkonjićem u njegovom stanu uzela vredne umetničke slike, a niko iz njegovog okruženja ne zna da kaže šta je na kraju bilo sa slikama. Članovi delegacije koja je, zajedno sa ljudima iz tadašnjeg Mrkonjićevog kabineta, išla u Pariz još prepričavaju da joj je „zafalio“ novac da kupi osam tašni u radnji „Luj Viton“, pa je pare pozajmila od jednog kontroverznog biznismena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track