LUKIN UBICA ĆUTAO OD PEKINGA: Trojica srpskih policajaca iz Kine leteli sa Milićevim!
Foto: Kurir Štampano

Osumnjičeni za ubistvo Luke Jovanovića proteran iz Kine

LUKIN UBICA ĆUTAO OD PEKINGA: Trojica srpskih policajaca iz Kine leteli sa Milićevim!

Crna Hronika -
Marko Milićev sinoć u 22.09, letom iz Hongkonga, sleteo na beogradski aerodrom. Uz jake mere obezbeđenja sproveden u beogradski CZ
1 / 6 Foto: MUP

BEOGRAD - Marko Milićev (33), osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu automobilom „mini-kuper kantrimen“ udario i usmrtio Luku Jovanovića (21), stigao je kasno sinoć u Srbiju!

Milićev je deportovan iz Kine, gde je uhapšen 29. avgusta.- Trojica srpskih policajaca su u Pekingu od kineskih kolega preuzela Milićeva, u čijoj pratnji je potom deportovan u Srbiju. Prevezen je avionom na redovnoj liniji Peking-Moskva-Beograd, a na aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo je u 22.09 sati.

Milićev je bio u šorcu, majici kratkih rukava, neobrijan, a u rukama je sve vreme držao kesu. Tokom leta ni reč nije progovorio - kaže izvor Kurira iz MUP Srbije. Desetak minuta nakon sletanja, Milićev je u pratnji policijskog automobila pod rotacijom i dva džipa prevezen u CZ. Lekar ga je, po uobičajenoj proceduri, pregledao, a potom je smešten u ćeliju.

- Iako je prvobitno planirano da Milićev bude izručen, u dogovoru s kineskim vlastima odlučeno je da se protera jer je za ekstradiciju bilo potrebno mnogo vremena. Za deportaciju su postojala dva osnova. Prvi je viza, koja je Milićevu istekla u Kini, a drugi to što nije izvršio krivično delo na teritoriji te države, ali postoji poternica Srbije - navodi naš sagovornik.

Pravda... Marka Milićeva odvoze u Centralni zatvor
Pravda... Marka Milićeva odvoze u Centralni zatvor

Kako je Kurir već pisao, Milićev se posle stravične nesreće na Brankovom mostu skrivao, a 10. avgusta je pobegao iz Srbije u Tursku. U međuvremenu je za njim raspisana poternica, i to na dva imena - Marko Milićev i Marko Marković pošto se nekad tako prezivao.

Žrtva... Luka Jovanović
Žrtva... Luka Jovanović

Kurir je prvi objavio da se Milićev krije u Kini, što je potvrđeno nekoliko dana kasnije, kada ga je kineska policija uhapsila u gradu Šendženu. Za pomaganje Milićevu osumnjičeno je sedmoro ljudi. Podsetimo, nesreća na Brankovom mostu dogodila se dok je Luka Jovanović s prijateljima gurao pokvarenu „ladu“.

Lukin otac

RADUJE ME ŠTO JE MILIĆEV IZRUČEN

Bojan Jovanović, otac nastradalog Luke, rekao je sinoć da ga raduje vest da je Milićev priveden i dostupan pravosudnim organima.- Verujem da će tužilaštvo dokazati njegovu krivicu i da će biti adekvatno kažnjen za učinjeno delo - rekao je Jovanović za Kurir.(M. I.)

SAUČESNICI MILIĆEVABratislav Vesović (34) kum Marka MilićevaPomogao mu da posle nesreće sakrije sve tragove, uključujući i „mini-kantrimen“Tamara Bogdanović (23) bila na zadnjem sedištu automobila Najpre tvrdila da ne poznaje Vesovića, a potom priznala da joj je Milićev rekao da je isekao „kantrimen“Milica Novaković (25) bila na zadnjem sedištu „kantrimena“Otkrila da ima audio-snimak nesreće na kom se čuje da ga devojke mole da stane, ali Milićev to odbijaNikola Lepen (33) bio u kolima Tvrdio da nije znao da su udarili mladića, već da mu se učinilo da čuje pucanjDana Manevska (23) bila u kolimaOdmah u policiji ispričala da je Milićev bio za upravljačem „kantrimena“Bojana Petrović (28) bila u kolimaPosle nesreće pravo otišla na jedan beogradski splavSaša JankovićTaksista koji je putnike iz „kantrimena“ prevezao od Starog železničkog mosta do Čingrijine

Kako je bežao marko Milićev- 27. jula Milićev priveden u rutinskoj kontroli jer je vozio ukradeni „audi TT“- 10. avgusta s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ otputovao je u Istanbul- 13. avgusta napustio je Tursku i odleteo za Hongkong- 15. avgusta prešao na teritoriju Kine- 29. avgusta uhapšen u gradu Šendžen- 7. septembra deportovan u Srbiju

http://www.youtube.com/watch?v=J5QoyBqWnuU
http://www.youtube.com/watch?v=p7t70Chl1ys

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track