Udovički: Loše se upravlja imovinom države i preduzeća
Foto: Fonet

Kočnica lokalnog razvoja

Udovički: Loše se upravlja imovinom države i preduzeća

Politika -
Stavljanje imovine u funkciju ponekad uključuje i komunikaciju sa republičkim nivom, dobijanje dozvola ili odobrenja za prenos vlasništva, a sve to radimo previše sporo i investitori odustaju, navela je ministarka

ZRENJANIN - Loše upravljanje imovinom države i preduzeća jedna je od najvećih kočnica lokalnog razvoja, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički.

Ona je u Zrenjaninu u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava Srednjebanatskog okruga naglasila da se, pre svega, neefikasno koristi zemljište u državnoj svojini, kao i imovina propalih ili loše privatizovanih firmi, ali i nekih koje su ušpešno privatizovane.

"Stavljanje imovine u funkciju ponekad uključuje i komunikaciju sa republičkim nivom, dobijanje dozvola ili odobrenja za prenos vlasništva, a sve to radimo previše sporo i investitori odustaju", kazala je Udovički.

Ona je najavila da se usvajanje zakona o uvođenja platnih razreda očekuje do kraja godine, ali da će njegova primena biti fazna. Udovički je kazala da će uskoro biti razmatran Predlog zakona o zapošljavanju u autonomnim pokrajinama i lokalnim samoupravama, kao i izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o komunalnoj policiji. Predstavnici lokalnih samouprava, kako je dodala, zainteresovani su da se menjaju propisi o zabrani zapošljavanja u državnom sektoru, kako ne bi bilo ugroženo redovno funkcionisanje administracija u gradovima i opštinama.

Sastanku sa Udovički prisustvovali su načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan i predstavnici svih pet lokalnih samouprava tog okruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track