Ugljanin: Sandžak da bude pokrajina  Ljajić: Iza tebe su samo kriminal i pustoš
Foto: Kurir

Eksministar opet provocira državni vrh

Ugljanin: Sandžak da bude pokrajina Ljajić: Iza tebe su samo kriminal i pustoš

Politika -
Lider SDA kaže da Bošnjaci trpe višedecenijski teror Srbije, dok šef SDPS tvrdi da on tako pokušava da mobiliše svoje biračko telo

BEOGRAD - Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije, poručio je juče da će Sandžak dobiti autonomiju!On je najavio da će biti nosilac liste za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno veće, kao i da autonomiju ne traži samo njegova stranka već i građani koji su se na referendumu 1991. godine tako izjasnili.Otpor države- Statut SDA Sandžaka traži da se zalažemo za autonomiju. Ja sam kao član prethodne vlade bio prihvaćen sa tim stavom i do danas ga nisam promenio. Nije to samo da SDA traži autonomiju, već to traže i građani, koji su se na referendumu 1991. godine tako izjasnili. Autonomija Sandžaka je nešto normalno, i to će i biti - kazao je Ugljanin, a odluku o učešću na izborima za novi saziv BNV obrazložio je višedecenijskim terorom države prema Bošnjacima i nerešenim pitanjem Bošnjaka i Sandžaka. On je kazao i da će se budući saziv BNV baviti i temama koje nisu u njegovoj nadležnosti, te da će to naići na otpor države.- Naravno, država će finansirati samo četiri oblasti za koje je BNV nadležan. Međutim, mi ćemo se baviti svim pitanjima o konačnom rešenju statusa Bošnjaka u Srbiji. To se neće svideti ovoj vladi, a nije se sviđalo ni prethodnim, koje su policijom, tužilaštvom i naoružanim banditima atakovali na mene i moju porodicu. No, ja sam živ, njima je prošao mandat, a tako će i ovoj vladi - kazao je Ugljanin, dok Rasim Ljajić, predsednik SDPS i ministar trgovine, njegovu ideju ocenjuje kao čistu utopiju.- Pošto je osam godina bio na vlasti u Novom Pazaru, dvadeset godina u Tutinu, a u Sjenici petnaestak, građani su imali prilike da vide rezultate Sulejmana Ugljanina. Logična pitanjaOsim pustoši i kriminala, iza njega nije ostalo ništa. Ugljanin se vraća nacionalizmu da bi mobilisao biračko telo. To je politički čin, koji neće proizvesti nikakvo dejstvo - kaže predsednik SDPS.Komentarišući navode lidera SDA da su prethodne vlade atakovale na njega i njegovu porodicu, Ljajić pita zašto onda nije napustio Nemanjinu 11, već je nastavio da participira u vlasti.- Ako su proganjali njega i njegovu porodicu, zašto nije izašao iz Nemanjine? - navodi Ljajić.

Analitičar Dragomir Anđelković
Analitičar Dragomir Anđelković

Analitičar Dragomir AnđelkovićUGLJANIN SE OKRENUO RATNO-HUŠKAČKOJ POLITICIPrema rečima političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, Bošnjaci u Srbiji uživaju sva prava.- Međutim, Ugljanin sad pribegava ratno-huškačkoj politici jer očekuje da će na tu kartu, a posle pobede Erdogana na predsedničkim izborima, dobiti podršku Turske, ali i da bi ekstremizovao Bošnjake u Raškoj. Sve to radi samo da bi politički preživeo - dodaje Anđelković.

Najplaćeniji neradnikČESTITA PRAZNIK I UZME 1. 000 EVRASulejman Ugljanin je, u vreme dok je bio ministar u Nemanjinoj 11, u dva mandata poneo titulu najplaćenijeg radnika. Kako je Kurir već pisao, Ugljanin, koji sad toliko kuka na državu, kao radne aktivnosti navodio je čak i čestitanje praznika i za ovaj par ekselans bezobrazluk je svakog meseca inkasirao oko 1000 evra naših para.Pored toga, kada je odlazio iz zgrade Vlade, Ugljanin nije želeo da prepusti dojučerašnjim kolegama svoj nameštaj, pa ga je poneo! U pitanju je kožna garnitura - trosed, dvosed i dve fotelje, kao i drveni klub-sto. Doduše, nije ga vratio u Novi Pazar, već ga je poklonio Domu za nezbrinutu decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track