Aleksandar Vučić: Veoma blizu dogovor o Železari Smederevo!
Foto: TANJUG

Dobre vesti

Aleksandar Vučić: Veoma blizu dogovor o Železari Smederevo!

Politika -
"Železara" danas proizvodi 380.000 tona čelika, a proizvodiće 2,2 miliona tona, rekao premijer u Londonu

BEOGRAD - Dogovor o "Železari Smederevo" je veoma blizu, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa predsednikom kompanije "Esmark" Džimom Bušarom. Aleksandar Vučić je u intervjuu za Radio-televiziju Srbije iz Londona rekao da je vest o "Železari" dobra i za radnike u Smederevu, ali i za celu Srbiju.

Prema njegovim rečima, za nedelju dana biće objavljen javni poziv, a za 35 do 40 dana biće raspisan tender. "Mislim da smo imali veoma, kao što je "Esmark" rekao u saopštenju, plodotvorne razgovore i mislim da radnici "Železare" imaju razloga za zadovoljstvo", rekao je Vučić.

Prema njegovoj oceni, razgovor sa Džimom Bušarom je za Srbiju najvažniji sastanak, iako je u Londonu razgovarao i sa Tonijem Blerom, Vilijamom Hejgom, Filipom Hamondom, Borisom Džonsonom. Kako je precizirao, "Železara" danas proizvodi 380.000 tona čelika, a proizvodiće 2,2 miliona tona. Govoreći o razgovorima sa britanskim zvaničnicima, premijer Srbije je rekao da su oni zadovoljni onim što Srbija preduzima i da su pitali da li koristi njihove savete.

Prema Vučićevim rečima, Velika Britanija je pre četiri godine otpustila 400.000 ljudi u javnom sektoru, ali danas imaju dva miliona zaposlenih više u privatnom sektoru. "Mi ne možemo isto da se ponašamo, ali sa ovim merama očekujemo rezultate. Ja sam prvi put pun samopouzdanja i mislm da ćemo vrlo brzo postati vodeća ekonomska snaga u regionu", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track