Veroljub Arsić: Od direktora se očekuju rezultati
Foto: KURIR

Poslanik SNS

Veroljub Arsić: Od direktora se očekuju rezultati

Politika -
Potrebno je staviti do znanja svima, koji su dobili priliku da vode neku državnu instituciju ili javno preduzeće, da to nije samo zato što su politički u tom trenutku možda bili na raspolaganju, naveo je Arsić

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Veroljub Arsić izjavio je danas da je potrebno staviti do znanja svima, koji su dobili priliku da vode neku državnu instituciju, ili javno preduzeće da se od njih očekuju određeni rezultati i da će u skladu sa tim rezultatima ili nastaviti da vode preduzeće ili će biti razrešeni.

"Potrebno je staviti do znanja svima, koji su dobili priliku da vode neku državnu instituciju ili javno preduzeće, da to nije samo zato što su politički u tom trenutku možda bili na raspolaganju", rekao je Arsić.

Poslanik SNS je ukazao da je u Srbiji to nova praksa, ali da je "vreme da počnemo da se ponašamo racionalno".Arsić je dodao da bi o personalnim rešenjima trebalo da odluči predsednik vlade i resorni ministar, koji je predložio vršioce dužnosti direktora, jer oni imaju najbolje pokazatelje rezultata.

On je ukazao da je EPS veliki i složeni sistem, koji zato iziskuje i veliki broj direktora i da je složen i dug proces njegove reorganizacije i restrikturiranja.

"Svakako je potrebno sa tim početi da se što je moguće više uprosti i broj tih ljudi koji odlučuju u jednom velikom nizu smanji", dodao je Arsić.

Vlada Srbije sprema smenu stranačkih direktora u javnim preduzećima, a prvi bi fotelje, kako piše današnja beogradska štampa, trebalo do 4. avgusta da napuste direktori EPS-a, Železnica Srbije, Koridora i Srbijagasa.

Država da zakonski reguliše položaj sindikataArsić je naveo i da očekuje da država zakonski reguliše položaj i način osnivanja sindikata.

On je rekao da će sa tom zakonskom regulativom sindikati biti svedeni na pravu meru - da "imaju zaposlenih kao članove sindikata onoliko koliko stvarno imaju, da ne barataju nekim lažnim ciframa, da se ne predstavljaju da su jači nego što stvarno jesu".

Poslanik SNS je ukazao da "samo na taj način i oni koji su članovi tog sindikata, mogu da očekuju pomoć od tog sindikata".

"Ja ne bih prihvatio da razgovaram sa predstavnicima sindikata koji imaju veću platu od mene", istakao je Arsić.Prema njegovim rečima, otpor donošenju zakona o radu pružen je zato što razni predstavnici sindikata gube privilegije koje su imali.

Arsić je rekao da ne misli da je postojeći ustav savršen, ali da su promene ustava "uvek aktuelna priča", jer neke političke stranke žele da one budu te koje će da promene ustav.

Poslanik SNS je ukazao da je promena ustava ozbiljan posao, koji bi trebalo da vode stručnjaci i da, čak i ukoliko bi sada počelo pisanje novog ustava, to potrajalo puno meseci.

Na pitanje o Dragoslavu Kosmajcu, koji se nalazi u Centru bezbednosti Kotor na informativnom razgovoru kao bezbednosno interesantna osoba, Arsić je rekao da je Kosmajac izgubio pravo gostoprimstva i u BiH, da će to uskoro da se dogodi i u Crnoj Gori i da očekuje, ne da bude izručen, nego da bude proteran u Srbiju.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track