Vesić: Optužbe DS vrhunac političkog licemerja

Odbacio tvrdnje demokrata

Vesić: Optužbe DS vrhunac političkog licemerja

Politika -
Gradski menadžer podvlači da nema nikakvih tajnih ugovora u vezi sa projektom "Beograd na vodi", te da postoji samo ugovor o donaciji za Beogradsku zadrugu, koja je decenijama bila ruglo, a sada je jedna od najlepših zgrada u Beogradu

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da su optužbe DS na račun projekta "Beograda na vodi" "vrhunac političkog licemerja", te da demokrate "žele da oteraju" investitora iz UAE i da ne uspe projekat koji treba da promeni budućnost Srbije i njene prestonice.

Vesić je, gostujući na televiziji Pink, odbacio tvrdnje demokrata da postoje tajni ugovori vezani za "Beograd na vodi", navodeći da "laži DS" idu na štetu zemlje.

"Ako neko laže onda se postavlja pitanje motiva zašto to radi. Laže se da bi se oterao investitor, da ne bi uspeo projekat koji treba da promeni budućnost Srbije i Beograda i to se radi na štetu zemlje", rekao je gradski menadžer.

On je upitao zašto bi neko bio protiv toga da se obnovi Beogradska zadruga, da u zemlju uđe investicija od nekoliko milijardi, da se zaposli nekoliko desetina hiljada ljudi...

"Jel to loše?", upitao je Vesić koji smatra da je poenta u tome što je aktuelna gradska vlast u prvih 100 dana obezbedila donaciju od 2,7 miliona evra za rekonstrukciju Beogradske zadruge, na čemu je radilo 12 srpskih kompanija i nekoliko stotina radnika, dok DS za 13 godina vlasti u prestonici nije obnovila nijedan kulturno-istorijski spomenik.

Prema njegovim rečima, DS "lažima opstruira u želji da se otera investitor koji je došao i rekao da želi nešto da gradi".

Gradski menadžer podvlači da nema nikakvih tajnih ugovora u vezi sa projektom "Beograd na vodi", te da postoji samo ugovor o donaciji za Beogradsku zadrugu, koja je decenijama bila ruglo, a sada je jedna od najlepših zgrada u Beogradu.

Rekonstrukcija te zgrade, koja je kulturno-istorijski spomenik, podsetio je Vesić, Grad i Republiku nije koštala nijedan dinar.

On je rekao da su izvršene izmene Generalnog urbanističkog plana, koje su bile na javnoj raspravi i da se radi projektni plan, koji će ići na javnu raspravu pa na Skupštinu grada, što sve govori da je "potpuna laž da postoji bilo šta tajno".

Vesić se osvrnuo i na situaciju u Obrenovcu, navodeći da je grad poslao 31 pravnika, da će im se pridružiti i 15 tehničkih lica od sutra, kada je pozvano više od 240 ljudi da dođu po rešenja za obnovu kuća.

"Već sutra će broj izdatih rešenja biti blizu 300 koliko je je cilj da izdajemo dnevno kako bi do kraja avgusta svi građani Obrenovca dobili rešenja", objasnio je Vesić i dodao da sutra i katastar šalje "pojačanja".

Kako je objasnio, pojavljuje se problem nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, jer neka kuća na primer nije preneta na onoga ko tu živi, ali, dodao je, to se rešava u hodu.

"I ovo pitanje je bilo predmet političke manipulacije od strane pomenute stranke i njenog predsednika koji letuje u Istri", rekao je Vesić, koji smatra da tu nema mesta politikanstvu.

Podsećajuhi da je u Obrenovac danas poslato 10 kompjutera, koju je obezbedio premijer Aleksandar Vučić, Vesić je rekao da smatra da sada postoje svi kapaciteti da se izdaje 300 rešenja dnevno i da se do kraja avgusta taj posao završi.

"To pokazuje da možemo da se organizujemo kada su u pitanju ovako velike nesreće i da možemo da završavamo poslove...Država radi sve što može, i Grad i Obrenovac, svi smo na istom zadatku da građanima obezbedimo neophodnu pomoć", zaključio je gradski menadžer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track