VOĐA NOĆNIH VUKOVA: Srbija je postala bliža Rusiji od Ukrajine!
Foto: BETA

Hirurg posle posete vojnoj paradi

VOĐA NOĆNIH VUKOVA: Srbija je postala bliža Rusiji od Ukrajine!

Politika -
Prema rečima Aleksandra Zaldostanova, zvanog Hirurg, oko 200 bajkera doputovalo je u Beograd 16. oktobra na proslavu 70. godišnjice oslobođenja prestonice Srbije od nemačko-fašističkih osvajača.

Srbija je postala bliža Rusiji od Ukrajine. Njen narod uvek pokazuje ljubav prema Rusima, bez obzira na vetrove koji duvaju sa Zapada, izjavio je predsednik Sveruskog motokluba „Noćni vukovi“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg u četvrtak na pres-konferenciji po završetku svoje posete Balkanu. Prema njegovim rečima, oko 200 bajkera stiglo je u Beograd 16. oktobra na proslavu 70. godišnjice oslobođenja prestonice Srbije od strane Crvene Armije.

„Susret tri predsednika (prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik), narod koji se okupio na trgu, na ulici - to je veoma simbolično. 30. godina nije bilo parade u Beogradu. Čitav grad je izašao na paradu i pozdravio predsednika Rusije. Takve stvari ne mogu biti veštačke i pored američkog uticaja. ... Srbija - gledano na ljude, njihovu ljubav prema nama - danas nam je bliža od Ukrajine, posebno Zapadne Ukrajine,“ kazao je Hirurg.

Učesnici proslave, priča bajker, uzvikivali su „Krim! Rusija!“, „Rusija, Srbija!“, „Ne EU!“.

„Mi imamo zajedničke duhovne i tradicionalne vrednosti. Ruska civilizacija ne daje mira globalnom satanizmu i biće njegovim večnim neprijateljem. U suštini, mi živimo na grani rata. Mi moramo da se borimo, a to možemo raditi samo zajedno. Pre svega, treba misliti o prijateljima i ne pretvarati prijateljstvo u trgovinu,“ dodao je predsednik „Noćnih vukova“.

Sa svoje strane, član kluba koji je organizovao motohodočašće po svetinjama Balkana, Jevgenij Strogov, podseća da ruski bajkeri svake godine posećuju Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, a ove godine su bili i u Albaniji. „Sada smo posetili više od 30 manastira i svakom uručili ruske ikone (Serafima Sarovskog, Sergeja Radonješkog, Aleksandra Nevskog),“ ispričao je Strogov.

(Glas Rusije)

http://www.youtube.com/watch?v=N8gSUJfB1Qc#t=2361

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track