VOJNA PARADA: Vučić pokisao kao miš, a Dačić kuckao poruke!
Foto: Marina Lopicic

Vladimir Putin u Srbiji: Istorijska poseta ruskog predsednika

VOJNA PARADA: Vučić pokisao kao miš, a Dačić kuckao poruke!

Politika -
Predsednik Vlade tokom pljuska nije želeo kišobran i kisnuo je s ministrima. Prvi potpredsednik Vlade tokom parade dva minuta se dopisivao s nekim
1 / 9 Foto: Marina L

BEOGRAD - Vojnu paradu obeležio je i pljusak, za koji srpski ministri nisu bili spremni.Jeste da su imali kabanice, ali su one bile tanke i lepršale su na vetru, pa su pokisli ko miševi. Među njima i predsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji nije želeo kišobran. Za razliku od njih, Tomislav Nikolić i Vladimir Putin bili su skriveni kišobranom i ostali su suvi. A kad je prestalo da pada i kad se na nebu pojavila duga, doturili su im maramice ne bi li barem lice obrisali. Doduše, one nisu pomogle Bratislavu Gašiću, Aleksandru Antiću, Nebojši Stefanoviću i Ivici Dačiću da osuše i identična odela, pošto su se juče uniformisali za Putinov dolazak.Zanimljivo je da je ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade često vadio telefon iz džepa, a onda se toliko zaneo da je puna dva minuta kuckao poruke dok su ispred njega marširali vojnici. Za razliku od njega, više od sat vremena vojne parade Vladimir Putin je nepomično stajao i netremice gledao vojni defile.

Dar za PutinaOD VUČIĆA DOBIO ZLATNIK S GRBOVIMAAleksandar Vučić poklonio je Vladimiru Putinu za uspomenu na posetu Beogradu zlatnik na kojem su po polovinu zauzeli grbovi Srbije i Rusije.

Ogrnuo ga kaputomTOMA ČUVAO PUTINA OD KIŠEDa je predsednik Srbije Tomislav Nikolić pravi domaćin, pokazao je odmah nakon svog obraćanja ispred Palate Srbija, u trenutku kada se na zvanice i okupljenu publiku sručio još jedan pljusak. On je brže-bolje dohvatio kaput Vladimiru Putinu i ogrnuo ga njim kako bi ga zaštitio od kiše.

Provrednio seVELJA ILIĆ PRVI DOŠAO NA PARADUVelimir Ilić, ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije, prvi se od ministara pojavio na platou ispred Palate Srbija. Njega bije glas da je najveći zabušant u Nemanjinoj 11, a sad je izgleda hteo da to opovrgne.

BezbednostSNAJPERISTI NA PALATINa zgradi Palate Srbija na više mesta bili su raspoređeni snajperisti. Oni su više od pet sati bili na vrhu zgrade.

Na okupuTOMA I DRAGICA S UNUCIMAPredsedniku Tomislavu Nikoliću i njegovoj supruzi Dragici pridružila su se deca njihovog sina Radomira. Prvo im je društvo pravio mlađi unuk, a nakon što mu je dosadilo da posmatra defile, on se povukao, a njegovo mesto je zauzelo starije dete.SramotaPOJEDINCI ZVIŽDALI PREDSEDNIKU NIKOLIĆUKada je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izašao za govornicu, pojedinci iz okupljene mase počeli su da mu zvižde.

ZalizanTASOVAC IZGUBIO FRIZURUOvakvog ministra kulture Ivana Tasovca javnost nije imala priliku da vidi. On je toliko pokisao da mu se frizura potpuno pokvarila. Kraj parade dočekao je zalizan.

Ljajić džentlmenDAO KIŠOBRAN KORI I ZORANIMinistar trgovine Rasim Ljajić došao je spreman s kišobranom i pokazao da je pravi džentlmen. Kad je udario pljusak, on je otvorio kišobran i zaštitio koleginice Zoranu Mihajlović i Kori Udovički.

JelovnikPUTINA ODUŠEVILO PREDJELORuskog predsednika srpski zvaničnici juče su ugostili tradicionalnim srpskim predjelom (gibanica, pršuta, ajvar, domaći sir, kajmak), teletinom, ribom i palačinkama u šatou. Pili su vina „trijumf“ vinarije Aleksandrović i „kaberne sovinjon“ podruma Radovanović.- Toma Nikolić je zatražio da se pomole, a patrijarh Irinej je blagosiljao trpezu. Putin je pohvalio srpsko predjelo. Ručku su prisustvovali i premijer Vučić i šef diplomatije Dačić, a s ruske strane predsednik Putin, ministar energetike Novak, predsednik uprave „Gasproma“ Miler - kaže izvor Kurira.

Premijerov naslednikVUČIĆ IZLJUBIO SINA DANILAU jednom trenutku na svečanoj bini pojavio se premijerov sin Danilo, a Vučić ga je zagrlio i poljubio. Dečko je pored svog oca stajao tokom cele parade.

Tajni razgovor u kolimaTOMA I PUTIN KAO TITO I NIKSONTomislav Nikolić i Vladimir Putin vozili su se istim kolima od aerodroma do Groblja oslobodilaca Beograda i vodili tajne razgovore u četiri oka. Bivši ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović kaže da prema protokolu nije uobičajena praksa da državnici budu zajedno u vozilu, ali da je to u ovom slučaju znak posebnog poštovanja prema gostu:- Poslednji put su se Tito i Nikson sedamdesetih godina vozili istim helikopterom kad su išli u posetu Hrvatskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track