Vučić danas sa francuskim i nemačkim ministrima policije
Foto: KURIR

Zvanični sastanak

Vučić danas sa francuskim i nemačkim ministrima policije

Politika -
Srpski premijer Vučić ocenio je da su odnosi Francuske i Srbije dostigli željenu dinamiku, a francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je da njegova poseta Beogradu, kao i poseta njegovog nemačkog kolege Tomasa de Mezijera - svedoči o podršci Pariza i Berlina evropskom putu Srbije

BEOGRAD - Nemački i francuski ministri unutrašnjih poslova Tomas de Mezijera i Bernara Kazneva borave u poseti Beogradu tokom koje će se sastati sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Srpski premijer Vučić ocenio je sinoć da su odnosi Francuske i Srbije dostigli željenu dinamiku, a francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je da njegova poseta Beogradu, kao i poseta njegovog nemačkog kolege Tomasa de Mezijera - svedoči o podršci Pariza i Berlina evropskom putu Srbije.

Vučić je, na prijemu povodom 14. jula, nacionalnog praznika Francuske, zahvalio ambasadoru te zemlje u Srbiji Fransoa Gzavije Deniou na svemu što je uradio za Srbiju i ocenio da su tek sada na kraju njegovog ambasadorskog mandata odnosi dve zemlje postali dinamični "onoliko koliko smo žzeleli da budu".

Premijer je primetio da je ambasador više puta upozoravao da Srbija odlaže reforme i istakao da se konačno prekinulo sa tim i da je zemlja ušla u taj proces. Vučić je podsetio na reči partrijarha Irineja da kad god kod Srba hoćete nešto da menjate to mora da bude teško, jer inače ne bi ni bilo vredno rada i truda.

"Zahvaljujem Francuskoj što je verovala u Srbiju i bila sigurna da možemo da budemo deo EU", rekao je Vučić i čestitao Francuzima nacionalni praznik.Kaznev je izjavio da njegova poseta Beogradu i nemačklog kolege "svedoči o želji Francuske i Nemačke da budu na strani Srbije na ambicioznom evropskom putu za koji se opredelila".

On je poručio da Srbija na tom putu može da računa na pomoć, prijateljstvo i solidarnost dveju zemalja.De Mezijer je primetio da to što je njegov francuski kolega odlučio da na današnji dan bude u Beogradu, umesto u Parizu, predstavlja važan gest.

"Ova poseta potvrđuje tesnu saradnju Francuske i Nemačke, i na nivou EU, kao i u odnosu prema trećim državama", poput Srbije, kandidata za članstvo u Uniji, rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track