Vučić danas u Savezu ekonomista Srbije o reformskoj agendi vlade
Foto: Tanjug

Okrugli sto

Vučić danas u Savezu ekonomista Srbije o reformskoj agendi vlade

Politika -
Okrugli sto biće prilika za razmenu mišljenja u kojoj će, pored premijera i ministra privrede Dušana Vujovića, učestvovati članovi predsedništva saveza koji čine profesori, teoretičari i privredni praktičari, direktori banaka, osiguravajućih društava, instituta i naučnih organizacija
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sednici ekonomista u Savezu ekonomista Srbije, gde je danas organizovan okrugli sto o reformskoj agendi vlade.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović danas je, na početku razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, izjavio da je ta organizacija uvek podržavala reforme.

"Od početka krize ukazujemo na neophodnost hitnih reformi javnog sektora, odnosno strukturnih reformi, što je preduslov dugoročne, održive makroekonomske pozicije", rekao je Vlahović na sastanku kojem prisustvuje i ministar privrede i finansija Dušan Vujović.

"Preduslov realizacije reformskih mera je fiskalna stabilizacija, koja bi rasteretila i monetarnu politiku, a osnovi cilj je podizanje privredne aktivnosti", izjavio je Vlahović.

Vučić se izvinio što "kasni 14 minuta", navodeći da je imao razgovor sa istaknutim predstavnicima Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track