VUČIĆ I ČEPURIN: Potvrđeno! Putin u Beogradu 16. oktobra!
Foto: Tanjug

Godišnjica oslobođenja Beograda

VUČIĆ I ČEPURIN: Potvrđeno! Putin u Beogradu 16. oktobra!

Politika -
Oni koji su želeli da vide i dočekaju Putina imaće uskoro priliku za to, pošto mislim da će biti na skupu posvećenom godišnjici oslobođenja Beograda, rekao je premijer Srbije.
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ruski ambasador Aleksandar Čepurin, na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Aleksandrom Vučićem je potvrdio da će predsednik Rusije Vladimir Putin 16. oktobra biti u Beogradu.

Putin će se sastati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, kao i premijerom Vučićem.

Čepurin je naveo i da će biti razmatrana pitanja rusko-srpskih odnosa. Vučić je u nedelju rekao da se Beograd priprema za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

- Zna se da veoma brzo dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin u Srbiju. Mislim da će Kancelarija predsednika Putina to objaviti u utorak (danas) u 10 sati - rekao je Vučić. On je dodao da je već poznat datum njegovog dolaska.

"Oni koji su želeli da vide i dočekaju Putina imaće uskoro priliku za to, pošto mislim da će biti na skupu posvećenom godišnjici oslobođenja Beograda", rekao je premijer Srbije.

Vučić i Putin i o budućnosti odnosa dveju zemaljaVučić je izjavio danas da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o budućnosti odnosa dve zemlje.

"Razgovaraćemo o tome da mi danas imamo prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom, želimo i smatramo da ti odnosi mogu biti još bolji, još uspešniji i potpuno sam uveren da mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u budućnosti u interesu Srbije i Ruske federacije", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin potvrdio je danas da će predsednik Rusije Vladimir Putin boraviti u Beogradu 16.oktobra kada će se održati radna poseta.

"Tokom posete su predviđeni sastanci i pregovori sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Predviđeno je učešće u svečanosti, kao i razmatranje ključnog pitanja rusko-srpskih odnosa", istakao je Čepurin. On je podsetio na prijateljstvo dve zemlje koja je utemeljeno na široom konsenzusu naroda, na tradiciji, mentalitetu, veri i dodao da političko razumevanje treba da omogući i privredni razvoj.

http://www.youtube.com/watch?v=ekVYfqY_j4k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track